Santa Barbara City College

Navn: Yvonn Myren

Alder: 21 år

Hvor studerer du?
Jeg studerer på Santa Barbara City College i California (cirka to timer unna Los Angeles), og har bodd her de siste to årene. Skolen jeg går på nå er et «community college» (man kan bare gå her to år), som gjør at jeg til høsten må transfere til et fireårig universitet for å fullføre bachelorgraden min. Jeg holder fortsatt på å bestemme meg for hvilken universitet jeg skal begynne på, men jeg tror det blir et rundt San Francisco-området (må forberede meg på heftige klimaforandringer!)

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en Bachelor of Arts i Communication. Jeg er nå halvveis, siden en bachelor i USA tar fire år å fullføre. Samtidig som jeg jobber mot å fullføre en BA, har jeg også fullført et markedsføringssertifikat, fordi jeg ønsket å jobbe med dette på siden av studiet.

Dette er Yvonn sine opplevelser ved Santa Barbara City College:

Santa Barbara City College var den perfekte starten på mitt opphold i USA. Siden det er et community college er løpet lagt opp veldig beleilig. Deres jobb er å forberede deg til livet på et universitet! Klassene er overkommelige, og lærerne går over stokk og stein for at du skal lære så mye som mulig, og få gode karakterer. I tillegg er det mange sosiale begivenheter på campus, og et stort internasjonalt miljø.

En vanlig tirsdag ser slik ut: Jeg våkner klokka sju, spiser og fikser meg før jeg går over gata, til campus (jeg bor fem minutter unna, og campus ligger forøvrig på stranda! Drømmelocation) Min første time er «Argumentation and debate», som er en del av det obligatoriske materialet du må fullføre for å transfere ut av SBCC. Det er omkring 15 elever i klasserommet, og timen består av en PowerPoint-presentasjon, etterfulgt av en aktivitet eller diskusjon. I denne klassen har jeg en debattpartner, og sammen skal vi gjennom to ulike debatter (mot et annet par i klassen) om et tema vi velger selv. Etter denne timen drar jeg enten på stranda, eller jobber med lekser på biblioteket. Klokka elleve begynner neste time som er «Small group communication». I denne klassen ble vi plassert i grupper på fem første skoledag, og har i løpet av semesteret fått oppgaver og prøver som vi har løst sammen. Jeg elsker hvor praktiske disse timene er, det er mye gøyere enn bare teori. Klokka halv ett går jeg hjem for å spise lunsj, og for å forberede meg til min siste time for dagen. Det er ofte mye å lære seg i dette faget, nemlig «Statistics». Dette er også et fag jeg hadde nødt til å fullføre, og som jeg gruet meg veldig til å ta fordi jeg aldri har likt matematikk. Overraskende nok så gjorde denne klassen at jeg har fått sansen for det, og den har ikke minst gitt meg en enorm mestringsfølelse. Denne timen varer fra halv seks til halv åtte, og som regel spiser jeg en sein middag og hopper rett i seng etterpå.

I tillegg til å studere har jeg et markedsføringsinternship på skolens kontor for internasjonale studenter. Jeg har jobbet der i et år, og trives veldig godt! Jeg har også startet en klubb på campus kalt «Women’s Empowerment Club», hvor vi møtes annenhver uke for å diskutere forskjellige tema. Dette er bare noen få av de ressursene SBCC tilbyr. Det arrangeres også food shares, workshops, volleyballturneringer og filmkvelder. Jeg føler meg veldig heldig som har fått engasjert meg, og holdt på med akkurat det jeg interesserer meg for ved siden av skolen.

Dette må du få med deg!

  1. Butterfly Beach– Den fineste stranda i Santa Barbara ligger i Montecito, rundt 10 minutter unna SBCC. Anbefaler å ta turen hit en lørdagsmorgen dersom du vil ha en rolig stranddag.
  2. Sacred Space  – En buddhistisk hage hvor man kan drikke te, lese i bøker, eller bli med på en time yoga. Perfekt etter en hektisk uke på skolen.
  3. Santa Barbara Courthouse  – I downtown Santa Barbara finner du det gamle tinghuset. Du kan ta heisen (eller trappene) opp til toppen for å få utsikt over hele byen!
  4. Cat Therapy – SBs eneste kattekafe! For en billig penge kan du få leke og kose med en titalls kattunger i en hel time. Dette er ikke en plass du vil gå glipp av om du er en katteelsker som meg.
  5. Knapps Castle  – Opp i fjellene bak Santa Barbara finner du ruinene av et slott kalt Knapps Castle. Du kan kjøre opp til toppen og følge en sti, så kommer du til den beste utsikten du har sett! Anbefaler å dra på kvelden, rett før sola går ned. Utsikten er magisk.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle ønske jeg visste hvor vanskelig det er å komme seg ut av det norsk-svenske miljøet om man ikke går aktivt inn for det. Det første året mitt her fant jeg meg selv omringet av skandinaviske studenter, noe som tok bort litt av poenget med å studere i USA. Jeg bestemte meg for at jeg måtte få en større vennekrets, og flyttet inn i et hus med seks forskjellige nasjonaliteter hvor man er tvunget til å snakke engelsk til enhver tid! Dette hjalp enormt og gjorde at min opplevelse ble mye bedre. Jeg vet at det kan virke skremmende å flytte alene til et nytt land, og at det føles som en trygghet å finne seg norske romkamerater, men mitt beste tips er å ikke gjøre det. Det å bli kjent med nye kulturer, og lære seg å kjenne folk fra forskjellige land er sjarmen med å studere i utlandet.

Kontakte Yvonn Myren? yvonn_myren@hotmail.com

Les studentes blogg