James Cook University Singapore

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Yuan Guang He

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
James Cook University, Singapore

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of business med double major i International Business og Marketing.

Dette er Guang sine opplevelser ved James Cook University Singapore:

Etter dette første semesteret sitter jeg igjen med bare gode opplevelser og minner. Det som har bidratt mye til det er det fantastiske multikulturelle studentmiljøet vi har ved skolen. Som internasjonal student vil man lett kunne danne bekjentskap med både lokale og andre internasjonale studenter ved skolen. Skolen i seg selv er ikke veldig stor (selv den nye) og antall elever er en del færre enn det man kanskje er vant til, men dette bidrar bare til at det blir ekstra lett å bli kjent med andre studenter. I det første semesteret følger man en ferdig utarbeidet timeplan fra skolen, men fra det andre og utover har man mulighet til å legge opp timeplanen slik man selv vil. Dette er for at studentene skal få større frihet til å kunne balansere fritidsaktiviteter med skole. En typisk hverdag ved JCU for min del består gjerne av 1-2 forelesinger + 1 tutorial/workshop. Måten undervisningen er bygd opp på er ganske likt det man er vant med i Norge. Workshop timene brukes til å gjøre oppgaver og gå mer i dybden av det man gikk gjennom i forelesningene. Dette gjøres i et klasserom med en del mindre elever (20-28 stk) hvor vi da som oftest sitter gruppevis rundt et bord. Workshops legger stor vekt på gruppearbeid og diskusjon blant elevene. Alt av oppgaver som gjennomgås i workshops er tett relatert til hva du faktisk kan få på eksamen, så mitt råd er å skrive ned alt og delta aktivt. Tiden mellom forelesninger og workshops bruker jeg som oftest til å jobbe med innleveringer/lekser eller i kantinen. Skolen har i tillegg et bredt utvalg av klubber man kan bli medlem i og arrangerer ulike sosiale aktiviteter man kan delta på. Kan nevne at som internasjonal student er det obligatorisk med minimum 3 timers opphold på skolen hver dag (selv de dagene du ikke har forelesning eller workshop) og at du må ha minst 90% oppmøte på forelesninger.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR har vært en utrolig behjelpelig ressurs gjennom hele søknadsperioden og det er i bunn og grunn takket være de at jeg nå studerer ved JCUS. Jeg fikk tett oppfølgning gjennom hele søknadsprossen + svar på alt jeg lurte på. Fikk i tillegg mulighet til å møte en representant fra skolen på kontoret i Oslo, noe som var til stor hjelp.

Dette må du få med deg!

  • Singapore er et shoppingsparadis og du finner ALT ditt hjerte måtte begjære. Ofte til en rimeligere pris enn i Norge.
  • Veldig lett å få bot. Vanlig at politibetjenter/vakter er utkledd som sivile. Vær spesielt obs på å ikke forsøple. Det er en grunn til at Singapore ofte blir omtalt som a ‘fine city’’.
  • McDonalds leverer på døra! #denfølelsen 😀 Bare det alene er verdt å studere i Singapore

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

  • Været i Singapore er utrolig klamt og fuktig.
  • Klesplagg som tykke hettegensere o.l. kan du bare glemme.

Kontakte Yuan Guang He? guang.heyuan@gmail.com