University of Wollongong

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Vilde Axelsen

Alder: 22 år

Hvor studerer du?
University of Wollongong

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Media and Communication med spesialisering i journalistikk, andre semester

Dette er Vilde sine opplevelser ved University of Wollongong:

Ettersom at jeg dro helt alene bestemte jeg meg for å bo på campus for å komme lettest mulig i kontakt med andre studenter. Dette var veldig lurt, i og med at jeg fikk venner med en gang. Jeg anbefaler på det sterkeste å bo på Campus East. Det er kun der jeg har erfaring fra, men det er en utrolig bra campus å bo på når det kommer til det sosiale.

Jeg er en relativt utadvendt person, men jeg var veldig nervøs for å starte helt på egenhånd. Det var det absolutt ingen grunn til. Jeg endte opp med å møte det som senere skulle bli min aller beste venninne og romkamerat. Fagene er lagt opp slik at du har mulighet til å så og si lage din egen timeplan. Du har i utgangspunktet fire fag hvor du har «lectures,» store forelesninger med alle andre som tar samme fag. Man har også «tutorials» som er mer som klassetimer, hvor du er sammen med rundt 30 personer fra samme fag. Lectures er til bestemte tider i og med at det er for hele faget, mens tutorials kan du så og si velge når du vil ha. Om du ikke kan delta i en lecture så blir de fleste filmet, noe som vil si at du likevel kan få det med deg selv om du ikke fysisk kan være til stede.

Universitetet består av mange forskjellige bygninger, en park med en dam og ender, og mange kafeer og spisesteder. Alt i alt så er det et skikkelig koselig universitetsområde. Meg og mine venner pleier noen dager å dra på universitetet bare for å ta en kaffe fordi vi trives så godt der. Det er også en gratis buss som kjører rundt omkring i byen og til universitetet. Det kommer veldig bra med at den er gratis ettersom det å reise kollektivt pleier å være en stor utgift.

Wollongong er lokalisert to timer sør for Sydney, så hvis det er ønskelig å reise dit så er det kun en togtur unna. Wollongong ligger langs kysten, så nesten uansett hvor du bor er du ikke langt unna stranden. Når vi har fri er vi nesten alltid på stranden og bader eller surfer.

Mitt råd til deg som vurderer å studere i utlandet, men ikke tør å gjøre det på egenhånd er: GJØR DET! Det høres kanskje klisjéaktig ut, men jeg kan love deg at du ikke kommer til å angre. Personlig så er det det beste valget jeg noen gang har tatt. Min tankegang var at om det ikke går, så er det verste som skjer at jeg reiser hjem igjen, men nå gruer jeg meg allerede til disse tre årene er over.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk utrolig god hjelp fra SONOR. De hjalp meg med hele søkeprosessen, og ga meg god informasjon med tanke på hvilke fag jeg kunne ta, og lignende.

Dette må du få med deg!

– Strendene er helt klart noe du må få med deg, men det kommer du ikke til å kunne unngå.

–  Mt Kiera Summit Hike. En tur på 5.5 kilometer hvor du får en utrolig fin utsikt over Wollongong og alle forstedene som ligger rundt.

– Du er nødt til å ta minst én tur til Sydney så du får sett operaen og Sydney Harbour Bridge. jeg abefaler også å ta en tur til Manly, som ligger en fergetur fra Circular Quay i Sydney by.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

I og med at jeg allerede hadde bodd et halvt år i Australia før jeg startet på universitetet så var jeg ganske klar over hva jeg gikk til. Selv om det kan virke skummelt at det er på den andre siden av jorden, så er ikke Australia så ulikt Norge når det kommer til menneskene, det er kanskje greit å vite.

Kontakte Vilde Axelsen? Vilde.axelsen@getmail.no