Leeds Beckett University

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Vilde Amundsen

Alder: 23 år

Hvor studerer du?
Leeds Beckett University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
BA Criminology with Psychology, første året.

Dette er Vilde sine opplevelser ved Leeds Beckett University:

Jeg studerer kriminologi med psykologi ved Leeds Beckett University. Jeg er snart ferdig med første året av en bachelor, og er så langt veldig fornøyd.

De fleste som starter på universiteter i England velger å flytte inn på halls på campus; dette er en fin måte å bli kjent med andre førsteårsstudenter. Jeg valgte derimot å flytte inn i et privat kollektiv, siden jeg er noen år eldre enn mine medstudenter. SONOR koblet meg opp med en annen norsk jente som skulle begynne på samme universitet, og jeg valgte å flytte inn i sammen med henne og fem briter; en veldig hyggelig gjeng.

Første året på universitetet er ansett som et relativt rolig år, før det tar seg opp de to siste årene. Kurset er delt opp i tre moduler, hvor det hver uke er lagt opp til forelesninger og seminargrupper i hver modul.  I tillegg til forelesninger og seminargrupper er det «drop-in tutorial» hvor man kan diskutere og spørre foreleserne i mindre grupper. Leeds Beckett har også et veldig fint bibliotek, som er åpent 24/7.

Leeds Beckett har også lagt opp til at studentene skal få et sosialt nettverk; de har blant annet studentunionen, som hjelper studenter med å komme i gang med hobbyer/idrett, og de har også et internasjonalt samfunn som drar på utflukter og drar i gang sosiale arrangement.

Er man flink til å strukturere studiene kan man få mye fritid, og i Leeds er det mye å gjøre. Det er mange cafeer, barer og utesteder i Leeds; byen er kjent for sitt uteliv. I Leeds er det også mange konserter, utstillinger og markeder man kan utforske. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med studiet og veldig fornøyd med byen.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg er veldig fornøyd med hjelpen jeg har fått fra SONOR; jeg ble koblet opp med Kamilla i Bergen som hjalp meg fra dag en. Hun var alltid imøtekommende og hjelpsom, uansett hvor håpløse spørsmålene mine kunne være. SONOR koblet meg også sammen med min «flatmate» som nå har blitt en av mine bestevenninner, det er jeg veldig takknemlig for.

Dette må du få med deg!

Leeds er en flott studentby, så det er mye å få med seg: Mange hyggelige kafeer, spisesteder og barer; noe for en hver smak. Om sommeren er det veldig hyggelig å sitte ved kanalen og nyte solen. I Leeds starter julen i november, da åpner det tyske julemarkedet. Dette er et veldig hyggelig marked som får deg i julestemning. For de som er interessert i fotball så er det en haug av muligheter å få med seg det, enten på puben, på Leeds stadium eller om man tar en 50 minutters togtur til Manchester.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Ikke noe spesielt.

Kontakte Vilde Amundsen? viildea@hotmail.com