University of Plymouth

Navn: Vibeke Alnes

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
University of Plymouth

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor i Biological Sciences, jeg er nå på andre semester av det første året mitt.

Dette er Vibeke sine opplevelser ved University of Plymouth:

Hverdagen min består vanligvis av noen få timer daglig med forelesninger, workshops og/eller lab. Noen dager er lengre enn andre, men studiet er lagt opp til at vi jobber mye på egenhånd. Jeg tilbringer mye tid på biblioteket mellom forelesninger og på fridager. Timeplanen min er forskjellig hver uke.

Universitetet har mange hjelpemidler som en kan benytte seg av, for eksempel LAB+. Her kan du bruke mikroskoper eller jobbe med annet arbeid. Dette er rettet mot studenter innenfor biologi og andre vitenskapsstudier. Når jeg har skriftlige innleveringer benytter jeg meg av «the writing cafe», hvor du kan komme og få hjelp med språk og liknende i tekstene dine.

Da jeg først kom til Plymouth fant jeg meg fort venner. De to første ukene var induksjon, international week og freshers week. I løpet av disse to ukene møtte jeg både britiske og andre internasjonale studenter, kjernen i vennegjengen min ble bygget allerede da. Jeg trives veldig godt her, både på grunn av fagvalget mitt og på grunn av menneskene jeg har rundt meg. Sammen drar vi på utflukter, lager mat og tilbringer mye tid sammen. Utenom studiet og venner bruker jeg fritiden til å delta i noen av mange societies de tilbyr å være med i. De har noe for enhver smak.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR hjalp meg mye i søknadsprosessen min. De hadde god oppfølgning og svarte raskt på alle spørsmål jeg hadde underveis. De gjorde søknadsprosessen min mye mindre stressende.

Dette må du få med deg!

1. Utflukter. Det er mange muligheter til å se mer enn bare innsiden av biblioteket mens du er her. Du kan lett dra på egenhånd med en vennegruppe, og ellers tilbys også ofte gruppeturer. For eksempel kan de være arrangert av residence life, societies og liknende. Min favoritt er månedlige turer arrangert av The Chaplaincy; dette er gåturer til blant annet Dartmoor.

2. Båttur. Plymouth er «Britain’s Ocean City» og har en lang kystlinje.  Båttur er en fin måte å se byen på fra utsiden.

3. Ta del i arrangementer i student unionen, for eksempel er karaokekveld og quizkvelder veldig kjekt.

4. The Barbican, havneområdet. Her kan du finne mange søte kafeer og restauranter, med fantastisk fish and chips.

5. I dette havneområdet finner du også det marine akvariet. I begynnelsen av året ble det arrangert en gratis kveld for studenter, og det blir av og til holdt arrangementer der. Det er definitivt verdt å ta seg litt tid til å se alt der inne.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle ønske jeg visste hvor lett det ville være å bli kjent med andre. Gjennom både international week og freshers week hadde jeg allerede en god vennegjeng. Hvis jeg kunne gjort noe annerledes ville det vært å ikke stresse og bekymre meg for mye før jeg dro.

Kontakte Vibeke Alnes? vibekealnes@gmail.com