SOAS, University of London

Navn: Veronica B. Jenvild

Hvor studerer du?
School of Oriental and African Studies (SOAS)

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bsc Economics, første året på min bachelorgrad

Dette er Veronica sine opplevelser ved SOAS, University of London:

SOAS er en skole som tiltrekker seg lidenskapelige og hardtarbeidende studenter fra hele verden. De som velger å studere ved denne skolen brenner for sitt valgte område. Undervisningen er lagt opp i forelesninger, ca to timer per fag per uke, deretter en time pr tutorial pr fag i uken. Her må vi lage presentasjoner, gjøre oppgaver og diskutere det vi har lest. Mellom undervisning pleier man å ta en kaffe i studentforeningens kafe` eller lese på biblioteket. Man leser ofte til kl 8 om kvelden. SOAS ligger i hjertet av bloomsbury, som er et av verdens mest akademiske områder. Her kan finne koselige kafeer, spennende bokbutikker og møte venner fra hele verden. Skolen ligger også ved University of London sin student union, hvor det er et kjempeflott treningssenter og stort basseng man kan benytte seg mellom forelesninger.

SOAS er verdensledende på Asia, Afrika, og Midtøsten, dette betyr at vi har et fantastisk bibliotek hvor man kan finne de mest omfattende kildene på disse regionene. Det er verdt å nevne at skolen ligger rett ved siden av andre uni of london biblioteker som man også kan benytte seg av. En av de tingene jeg setter mest pris på, er tilgangen til akademiske arrangementer man har, som en uni of london student. Hver dag arrangeres de foredrag, debatter ol. i alle fag over uni of london. Som student har man tilgang til disse eventene, hvor ofte verdensledende forskere i sitt felt taler. Jeg har selv benyttet meg av dette ved å gå på aktuelle foredrag ved SOAS, og LSE.

SOAS har en av landets mest aktive studentunion. De arrangerer ofte sosiale sammenkomster, demonstrasjoner, og debatter. Vi har utallige societies vi kan være aktive i, alt etter egen interesse. Det er for mange arrangementer sosiale, politiske, akademiske, og interesse-organiserte enn man har tid til å delta i.

Menneskene som går på SOAS er fra hele verden. Det er veldig lett å komme i kontakt med medstudenter, skolen er kjent for å ha et varmt miljø. Det er verdt å nevne at skolen er et sted for alle typer mennesker, det er et sted hvor individualisme og felleskap går hånd i hånd, og det er rom for forskjellige holdinger. Hvis man trives ved SOAS, har man funnet et hjem.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg er veldig takknemmelig for hjelpen jeg fikk fra SONOR. Helt fra informasjon om skolen, til min personal statment fikk jeg god oppfølgning og rådgivning.

SONOR er grunnen til at jeg går på SOAS i dag.

Dette må du få med deg!

London er en rar og unik boble. Man bor ikke i England, men i London. Som student her er man priviligert da hele verdens ressursjer og muligheter er samlet i denne byen. Jeg anbefaler å nyte de flotte parkene vi har ( St james park, Hyde park etc) Utelivet i Øst-London, spesielt Brick Lane og Shoreditch er veldig hipt.

Southbank centre har masse kulturarrangement. I Notting Hill er det klesmarked osv.

London har alt, for alle. Har man en interesse vil du alltid finne måter å dyrke den her. Utallige gallerier, kultursentre, treningsarter, musikkscener, alt er tilgjengelig. Det eneste problemet er å fordele tiden mellom alt man har lyst til å gjøre.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

SOAS krever hard og jevn jobbing, skippertak fungerer ikke her. Stundentene leser veldig mye, og du vil møte veldig flinke og engasjerte medstudenter. Det er en skole som krever utrolig mye av studentene, men gir til gjengjeld ikke bare sterk faglig tyngde, men man lærer å se verden på flere måter. Dette er SOAS sin styrke.

Kontakte Veronica B. Jenvild? 598311@soas.ac.uk