Studere ved University of Salford!

University of Salford Manchester

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Vegard Eltervåg

Alder: 24 år

Hvor studerer du?
University of Salford

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelorgrad i fysioterapi, 2 måneder inn i første semester

Dette er Vegard sine opplevelser ved University of Salford Manchester:

Skolen har til nå oppfylt alle forventninger og forhåpninger jeg hadde på forhånd, og vel så det. Helsefagene skolen har å tilby er de som blir best vurdert av uteksaminerte studenter. Rommene vi er i når vi har praktisk undervisning har veldig godt utstyr, med bl.a. justerbare senger, puter, laken, håndklær, massasjeolje, tøyelige strikker, vekter, treningsutstyr og mye ulikt utstyr innen rehabilitering. I tillegg har UoS et laboratorium som er et av Englands beste til måling av forskjellige fysiske bevegelsesmønstre og/eller muskelstyrke.

En normal skoleuke for min del vil være mandag, torsdag og fredag. En normal skolehverdag starter som regel kl. 10 med en times forelesning, etterfulgt av to timers praktisk undervisning hvor vi går praktisk gjennom den første teoretiske timen. Deretter har vi en times pause, som blir brukt til å enten gå til kantinen for å spise varmmat med klassekameratene, eller å bli igjen i praksisrommene for å gå gjennom tidligere øvelser, før vi avslutter dagen med en to timers ‘tutorial’ hvor vi går gjennom forskjellige ‘caser’ og videoer som vi kommer til å få bruk for når vi skal ut i praksis etter jul. De praktiske timene blir utført i shorts og t-skjorte hvor vi tester og prøver ut forskjellige behandlingsmåter, fysiske bevegelser og begrensinger på hverandre, akkurat slik som en fysioterapi ville gjort i en vanlig undersøkelse.

Samtlige av lærere er fantastiske. Dette må være første gang jeg ikke har noen lærer(e) jeg ikke liker. Alle er spesialister i sitt emne, og de fleste har egen klinikk hvor de jobber utenom. Alle lærerne er energirike, oppegående personer med stor kunnskapsbase som er gode til å lære fra seg. De snakker ofte om egne erfaringer, men spør oss flittig om erfaringer vi også har, noe som gjør det hele litt mer ‘virkelig’ og lettere å forstå.

Undervisningen er som regel lagt opp til at vi må se en video som er lagt ut på skolens interne nettside, og svare på noen spørsmål knyttet til denne videoen. Lærerne legger også ut mapper til hver uke med ekstra stoff som vi kan gå gjennom og lese oss opp på før forelesningene. Etter hvert som ukene går klarer i alle fall ikke jeg å gå gjennom alt som blir lagt ut.

Salford befinner seg i 30-40 minutters gange fra Manchester, hvor man finner alt som en by har å tilby. Jeg har meldt meg inn i skolens fotball- og futsallag, samt treningsstudioet som ligger på campus. Skolen har også en veldig, veldig god bar som rommer nesten 200 personer totalt. Baren har flere rom, med tv i hvert rom, god og myk stemning med bevilgning av alkohol, samt servering av billige, gode matretter. Onsdager har alle klassene fri, til en dag som blir kalt «idrettens dag». Her spiller alle skolens lag kamper mot andre universiteter, før de fleste samles til en drink på baren, utrolig sosialt!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR er grunnen til at jeg studerer ved University of Salford! De har hjulpet meg med søknadspapirer og fremgangsmåte. De har tatt kontakt med kontaktpersonen til skolen, og oppsummert til meg hva jeg trenger å få i orden av forskjellige papirer og tidsfrister. Jeg har på en måte følt det slik at SONOR har tenkt på punkt C, mens jeg kun har tenkt på punkt A!

Dette må du få med deg!

1. Som stor Manchester United-supporter mener jeg at kamp på Old Trafford er et MUST!
2. Freshers Week
3. SU Bar (baren jeg tidligere nevnte)
4. Bonfire night, Christmas Light Switch On, Halloween.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Vegard Eltervåg? gard_ve_@hotmail.com