University of Bristol

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Vårin Utkilen

Alder: 21 år

Hvor studerer du?
University of Bristol

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Veterinary Science, første år

Dette er Vårin sine opplevelser ved University of Bristol:

Jeg stortrives som veterinærstudent i Bristol. Jeg bor i en av studentboligene til universitetet som ligger like utenfor campus. For å komme meg til universitetet kan jeg ta buss (som er gratis for førsteårsstudenter), eller gå i ca. 35 min. Timeplanen min er som regel ganske full, med unntak av onsdager hvor vi får halve dagen fri for å drive med sport eller andre ting. Som veterinærstudent skal jeg gjennom 2 år med teori, og 3 år med praksis, men selv om jeg er i førsteåret med mest teori har vi likevel en dag i uken hvor vi har praksis i fjøs, stall, dyreklinikk, eller lignende. Skolen gir oss også tilgang til mange ulike ressurser vi kan bruke for å lære oss pensum. Vi har til og med en liten avdeling med dyr som gnagere, geiter, ponnier og chinchillaer midt på campus som vi kan bruke når vi vil (enten for å lære pensum bedre, eller bare for å kose litt med dyrene når man er stresset over eksamen).

Utenom skoletiden er det også masse å finne på i Bristol. Universitetet har blant annet et stort treningssenter, en svømmehall, og uendelig mange klubber man kan bli med i, f.eks. forskjellige ballsporter, surfing, dans eller kampsport. Det er også andre klubber for f.eks. de som kommer fra Skandinavia, eller for de som elsker Harry Potter. Jeg er medlem i «The Nordic society», «The Dance Society» og «University of Bristol Skydiving Club». Gjennom disse klubbene danser jeg en gang i uken, jeg får hoppe i fallskjerm når jeg ønsker det (så lenge været er fint), jeg får være med på mange gøye sosiale eventer, og jeg får ikke minst møtt mange nye og spennende personer. Utelivet i Bristol er også veldig bra, med et stort utvalg av klubber og barer. Der er også mye annet å finne på i Bristol, som å gå på teater, kino, bowling, minigolf og paintball, eller kose seg i den ekstremt store parken som ligger rett utenfor campus.

Med andre ord vill jeg anbefale Universitetet i Bristol på det sterkeste. Mange flotte mennesker, utrolig bra skole, og uendelig med ting å finne på.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var uten tvil en reddende engel da jeg skulle søke på skoler i utlandet. Jeg har fått masse hjelp med søkeprosess, flytteprosess og svar på alle generelle spørsmål jeg har hatt.

Dette må du få med deg!

1) Finn deg en eller flere fritidsklubber som passer for deg. Det er ekstremt mange klubber man kan bli med i. Jeg vil anbefale på det sterkeste å finne en eller flere klubber du ønsker å være aktiv i, enten det er en sportsklubb eller en politisk klubb. Finn din klubb, og engasjer deg! Det er ekstremt kjekt å være i en klubb hvor du er med på sosiale opplegg, blir kjent med folk, og kanskje prøver nye ting. Her er en link til noen av klubbene du kan melde deg inn i.

2) Utforsk. Jeg vil anbefale å reise litt rundt i Storbritannia når du først er her. Ta for eksempel en helgetur til London en gang du har mulighet. En måte å få reise på er å bli medlem i ANSA. Dette er en organisasjon for norske studenter som studerer i utlandet. ANSA har et par arrangementer hvert år; jeg har blant annet vært på et fantastisk arrangement i Leeds og Cardiff via denne organisasjonen.

3) Opplev nattelivet. Det er fullt av klubber og barer rundt omkring i Bristol. Selv jeg som ikke er så glad i å gå ut på byen har jeg hatt et par koselige kvelder på baren og gøyale kveld på byen. Spesielt i begynnelsen av skoleåret er dette en fin måte på bli bedre kjent med de du bor med, eller klassekameratene.

4) Finn ditt yndlingslesested. Det er hele 10 bibliotek ved Universitetet i Bristol, og de har rom for både gruppearbeid og stille rom for de som vil sitte i stillhet og jobbe. Hovedgrunnen til at du er her er jo studier, og jeg synes i ihvertfall det blir litt mer koselig når man har funnet sitt eget sted hvor man klarer å jobbe effektivt.

5) Prøv nye ting. Dette kan være alt fra å prøve ny mat til å hoppe i fallskjerm. Nyt muligheten du får av å bo i et annet land til å oppleve nye ting, og lære litt om andre kulturer. Dette er både spennende, gøy og lærerikt.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Vårin Utkilen? v.m.u@hotmail.com