University of Warwick

Navn: Elise Valdmanis

Alder: 27

Hvor studerer du?
Warwick Business School, University of Warwick

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MSc International Business, Høsten 2019, 1. semester

Dette er Elise Valdmanis sine opplevelser ved University of Warwick:

Overraskende gøy! Jeg står opp relativt tidlig for å rekke en treningsøkt før de fleste andre finner det for godt. Jeg er såpass heldig at jeg bor 5 min gange fra det store treningssenteret på campus, så det gjør det litt lettere å få trent litt på morgenkvisten. Dagen består vanligvis av en 3-timers lecture i et av de 4 fagene vi har dette semesteret. Forelesningene er overraskende interaktive, hvor det gjerne diskuteres en relevant real-life business case. Dette er da med unntak av i statistikk og regnskap hvor vi for det meste sitter og hører på foreleseren. Utover forelesningene består dagen hovedsakelig av lesing og lesing. Hvert fag varer kun i 10 uker, og det er mye som skal læres på de 10 ukene, så det er en fordel å ikke falle bakpå. Lesingen foregår gjerne med den fine vennegjengen jeg har fått meg her, enten i rommene for postgraduates, på biblioteket, eller i en av kafeene her om vi trenger litt input fra omgivelsene. Det er et godt støtteapparat her, og alle foreleserne har såkalte office-hours hvor vi kan stikke innom for å få svar på spørsmål. I tillegg har statistikkforeleseren en teaching-assistant som er tilgjengelig 2 timer i uken (takk gud!). Man for også tildelt en personal tutor, som man bare må bruke for det det er verdt (der kjenner jeg selv jeg har et forbedringspotensial). Men det er også forventet at man legger inn mye arbeid selv, så presset her er ganske høyt. Det er en god del gruppearbeid (hvor man blir delt inn i grupper på begynnelsen av året, dette er da gruppen man skal jobbe med hele året). Dette kan være ekstremt frusterende til tider, da alle selvsagt ikke har samme rutiner, kultur el. Så her er det bare å embrace forskjeller, og lære så mye man kan av dette.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Veldig bra! Fikk raskt svar på alt, og det var utrolig deilig å slippe å ta kontakt med universitetet selv, da disse ofte er så byråkratiske at det halve kunne vært nok.

Dette må du få med deg!

  • Pilsen på The Terrace Bar koster bare £2
  • Dra til Warwick en dag det er sol. Utrolig hyggelig by!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Nordmenn er jo generelt sett gode i engelsk, så det er lite utfording der. Warwick krever TOEFL/IELTS, så kommer man seg gjennom den, blir engelsken null problem. Det er store kulturforskjeller i klassen. Nærmere 70% er fra Asia (dette vil jeg tro gjelder for de fleste masterstudiene her), men hovedvekt fra Kina, og ellers er det en god mix av mange nasjonaliteter. Selv om det er et godt støtteapparat her, må man ta tak i ting selv for å få hjelp. Det er ingen (da av staff) som spør om det går fint eller om man trenger hjelp. Det er veldig karrierefokus her, noe som kan virke ganske stressende, men her må man bare prøve å fokusere på det man selv finner nyttig. Igjen, bruk ressursene rundt her. Gå til wellbeing-senteret, snakk med lærerne, finn ut hva som gjør at du slapper av. Og prøv for alt det er verdt å ikke prokrastinere! Eksamenene er for øvrig i januar, så juleferien blir litt punktert, og ellers er det lite ferie å hente ila. året. Men mitt beste tips: husk at det bare er 12 måneder. Det går så fort!

Kontakte Elise Valdmanis? elise@valdmanis.com