University of St. Thomas

Navn: Milly Gystad Waagø

Alder: 22

Hvor studerer du?
University of St. Thomas i St. Paul, Minnesota

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor i kommunikasjon. Startet høsten 2021 og er sophomore (2. klasse).

Dette er Milly Gystad Waagø sine opplevelser ved University of St. Thomas:

En normal hverdag for meg består av mellom 1.5 til 4 timer lange skoledager, etterfulgt av egenstudier og arbeid med lekser. Jeg bruker gjerne å sitte i ASC, som er studentsenteret ved skolen. Det er veldig fint å sitte her fordi alle som sitter rundt jobber på samme måte som deg selv med lekser, så det er et rolig og fint miljø å være i. Det er også nær tilgang til mat og drikke om man blir sulten! Jeg velger skoledagen min i alle hovedsak selv, og det er jo det fine med skole i USA, du setter opp en timeplan som passer dine egne behov sånn at jeg har alle fagene mine på morgenen, slik at ettermiddagene er ledige til andre ting. Det er jo ofte på kvelden ting skjer og det er mye aktivitet på kveldstid, så da er det fint at det ikke krasjer med undervisning! Jeg har som regel to et fag før lunsj og et etter lunsjen. Når jeg ikke har forelesning prøver jeg å gjøre unna mest mulig lekser, men innimellom hender det at jeg også tar en treningsøkt på skolens treningsrom. Innimellom fagene bruker jeg ofte å sitte på biblioteket når jeg gjør lekser, her er det folk som jobber for å hjelpe deg skulle du støte på noe vanskelig og det er spesielt fint under eksamensperiodene som det er 2 av hvert semester. Undervisningen syntes jeg er veldig grei, det er litt uvant at det er på engelsk, men man venner seg til det også, og de er flinke til å legge til rette om man informerer på forhånd om at man er internasjonal student. Alle mine lærere er energiske og glade i fagene de underviser i, det gjør at fagene er spennende å følge med på. I tillegg bruker de mange ulike metoder for å variere undervisningen. I nesten alle fag jeg har hatt hittil gjør vi ulike prosjekter og bruker kreative metoder for å gjøre undervisningen morsom å være en del av!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen jeg fikk av SONOR var enestående. Jeg fikk svar på alle spørsmål jeg hadde (og det var MANGE) Jeg ble tatt seriøst fra starten av og de hadde god dialog med meg hele veien. Jeg fikk ofte mailer hvor de spurte hvordan det gikk med meg, selv om jeg ikke hadde bedt om det og det gjorde prosessen betryggende! Det var også en stor bonus at de hjalp meg med å fylle ut søknaden til skolen og sendte inn nødvendige papirer. Kan absolutt anbefale SONOR på det sterkeste og spesielt veilederen min Liselotte, som bare var helt fantastisk fra start til slutt!

Dette må du få med deg!

  1. Skolen har mange aktiviteter i helgene som du bør få med deg. Dra på det du kan, selv om det kanskje ikke hører så spennende ut, det er her du møter de fleste vennene dine.
  2. Bruk fasilitetene på skolen enten det er biblioteket, treningsrommet eller helsetjenestene. Du betaler skolepenger og mye av disse pengene går til å drifte alle tingene du har tilgang på som student. Bruk dem!
  3. Ting kommer ikke av seg selv, for at du skal ha det bra må du gi av deg selv!
  4. Minnesota kan være kaldere enn hjemme i Norge, spesielt i Januar/Februar. Pakk med deg varme klær selv om du reiser i August. Man kan kjøpe mye her, men vinterklær er de ikke så gode på.
  5. Pakk dopapir! Det hørtes kanskje merkelig ut, men det er ingenting i hybelen din når du flytter inn, og det er ikke alltid lett å vite hvordan man finner nærmeste butikk i en helt ny by.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg tror faktisk ikke det er noe jeg skulle ønske at jeg visste før jeg kom til skolen. Dette skyldes nok til dels at jeg stilte mange spørsmål får jeg kom og hadde satt meg inn i en hel del, men en ting som kan være verdt å merke seg er at man vil legge merke til at skolen er annerledes enn hva man kjenner til fra hjemme. Forventningene er annerledes og selv om man informerer lærerne sine om at man er internasjonal student er det ikke en selvfølge at du blir behandlet annerledes. Du blir behandlet som en hvilken som helst annen student og du er selv ansvarlig for at du oppfatter det som blir formidlet til deg. Lærerne dine vil hjelpe deg, men de kommer ikke til deg, du må komme til dem!

Kontakte Milly Gystad Waagø? millygw99@gmail.com