Studere ved UniMelb?

University of Melbourne

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Carina Midthaug

Alder: 20

Hvor studerer du?
The University of Melbourne

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Commerce, straks ferdig med mitt andre semester.

Dette er Carina sine opplevelser ved University of Melbourne:

Å være student ved UniMelb er hektisk, men består også i mye frihet. Som commerce student har jeg bare 12 timer undervisning i uken. Disse er stort sett fordelt på to 1 times forelesninger og en 1 times ‘tutorial’ tilhørende hvert av fagene jeg tar. Det er høyt nivå, mye innhold på få uker og mange som har veldig høye ambisjoner. Det er viktig å ikke falle bakpå ettersom innleveringer kommer på løpende bånd fra starten av. Men ikke glem å ha det gøy mellom slagene!

Mellom forelesningene ved UniMelb

Mellom forelesninger drikker jeg kaffe med venner,  trener på treningssenteret, leser på en av de mange lesesalene eller rusler rundt i byen. Hver onsdag er det Farmers Market på universitetet som blant annet består av forskjellige food trucks, kortreist frukt og grønnsaker, stands med hjemmelaget sjokolade, for ikke å glemme makroner. Her er det mulig å gjøre noen kupp eller unne seg noe godt midt i uken. Ellers er det masse forskjellige klubber man kan melde seg inn i – alt fra surfing til finans.

Det jeg elsker med Melbourne er at det alltid er noe som skjer. I byen finner du blant annet; konserter, diverse markeder, fashion week, i tillegg til en haug av forskjellige sports arrangementer. Det er noe for enhver smak. Byen ble nettopp kåret til verdens best by å bo i for sjette året på rad!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Å søke universitet gjennom SONOR er det beste jeg har gjort! Jeg fikk en kontaktperson å forholde meg til og hadde mulighet til å stille alle spørsmål jeg skulle ønske gjennom telefon, mail eller møte på kontoret deres i Oslo. For ikke å glemme muligheten til å snakke med en representant fra Melbourne Uni på SONORS’ messe i september.  Jeg hadde allerede vært gjennom en omfattende søknadsprosess på egenhånd da jeg tok kontakt med SONOR, så søke gjennom dem var mildt sagt som en drøm.

Dette må du få med deg!

  1. Great Ocean Road – denne turen står øverst på min liste! Jeg har ikke fått tatt den enda, men har flere venner som snakker varmt om den.
  2. Kaffe! I starten forsto jeg ikke hysteriet over kaffe, men den er virkelig i en klasse for seg.
  3. Opplev de mange parkene i byen. Ta med deg mat,  benytt deg av de gratis grillene som er satt opp og nyt selskap med gode venner til solen går ned.
  4. Pidapipo i Lygon Street – hjemmelaget ekte italiensk is. Her er det kø langt ut på gaten frem til over ti om kvelden nesten hver eneste kveld gjennom hele året.
  5. Brighton Beach – en kort togtur utenfor byen kan man nyte strandlivet oppleve de kjente badehusene og i bakgrunnen har man Melbourne skyline. Et herlig avbrekk i en hektisk hverdag.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Varme klær! Melbourne er kjent for sitt skiftende vær. En ting jeg ikke var klar over var at husene ikke er isolerte, så når temperaturen dropper ute så blir det gjerne veldig kjølig inne også. Utforsk universitetets hjemmeside. Der har de masse nyttig informasjon om alt fra hvordan man skal takle studietilværelsen til å finne tannlege om uhellet skulle være ute.

Kontakte Carina Midthaug? cmidthaug@gmail.com

Les studentes blogg