James Cook University

Navn: Tuva Ravndal

Alder: 21 år

Hvor studerer du?
James Cook University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Science. Startet på JCU i februar 2022

Dette er Tuva Ravndal sine opplevelser ved James Cook University:

En normal hverdag for meg er å stå opp før timene mine – som enten starter 8 eller 9 på morgenen (som regel), som passer fint fordi frokosten jeg får på college stenger 9am uansett. Jeg bor på George Roberts Hall som er et av collegene man kan bo på mens man studerer på JCU. Her får vi tre måltid om dagen, frokost, lunsj og middag. Om jeg ikke rekker lunsj på grunn av lectures eller practicals så kan jeg velge å ta med meg lunsj fra frokosten, eller så kan man kjøpe mat på campus. På campus kan man kjøpe alt fra toast til sushi og kaffe eller te osv. Jeg prøver som regel å rekke lunsj på George Roberts hver dag, hvis ikke pleier jeg å kjøpe toast fra kafeen man kan finne i biblioteket. Jeg går på alle timer jeg rekker på en dag, noen dager er mer travle enn andre, de timene jeg ikke rekker, går jeg gjennom online senere. 

Etter jeg er ferdig med uni for dagen så liker jeg å slappe av på college med venner. Man er omgitt av andre døgnet rundt når man bor på college, noe jeg personlig trives veldig godt med. Det har gjort at jeg ikke har følt på hjemlengsel en eneste gang (enda). Det er umulig å ikke få venner på college, dermed vil jeg anbefale å bo på college i hvertfall et år når man evt starter på uni i utlandet. 

Å studere ved James Cook University er både gøy og krevende. Dette gjør at hverdagene er veldig sosiale. Folk har ulike måter man foretrekker å studere på. Lectures blir tatt opp og filmet, som betyr at man ikke nødvendigvis trenger å møte opp for å få med seg stoffet som blir gjennomgått. Selv om man ikke må så har jeg foretrukket å gå til timene for å ta notater og studere. 

Hvordan skoledagen er lagt opp er som regel opp til en selv. Vi har flere obligatoriske practicals i min grad, de tilbyr flere tidspunkt for disse i begynnelsen av året, og du velger selv klokkeslettet som passer for deg når du setter opp timene dine i begynnelsen av semesteret. Jeg valgte som regel å gå på lectures så tidlig som mulig på morgenen, i tillegg til tidlige practicals. 

Undervisningen er bra, men de går veldig fort, og det kan være vanskelig å ta notater til tider, men som sagt så blir timer tatt opp – så ikke vær for bekymret. Jeg har hatt 2,5 år pause fra studie før jeg nå startet på JCU. Å studere har vørt mer utfordrende enn jeg har sett for meg. Mellom lectures anbefaler jeg å gå gjennom notater fra timene, selv om at man gjerne er sliten og trøtt etter lange dager med lectures, det vil gjøre livet ditt enklere når man starter med prøver. Det er lett å falle bak. Biblioteket er en veldig god plass å studere. De har ulike steder man kan sitte i stillhet alene, eller steder hvor man kan sitte å diskutere. Vi har og the science place som er en fin plass å studere, i denne bygningen finner man det vakre akvariet, eller så kan man gå å se på reptilene for å ha en pause fra studier. 

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR er veldig hjelpsomme gjennom hele prosessen fra å søke på studie, til å akseptere tilbudet, og til og med etter du har startet. Jeg har fått mye hjelp fra SONOR og hadde ikke klart meg like greit som jeg har uten dem.

Dette må du få med deg!

Men som med alt annet så er det og viktig å ha det gøy. Jeg valgte å bli med på det jeg kunne av sport på college i tillegg til JCU sport (social sports) – dette kan man finne informasjon om på JCUSA sin nettside. College tilbyr ulik sport hvert semester, i år (2022) hadde vi basketball, frisbee, AFL og rugby i semester 1. I semester 2 kommer de til å tilby blant annet fotball og volleyball

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Vær obs på at det er veldig annerledes å studere på engelsk. Og prøvene er og annerledes enn jeg hadde trodd. Flere prøver jeg har hatt har vert skriftlige prøver på papir, noe jeg skulle ønske jeg var forberedt på fra før. Jeg har aldri harr en prøve skriftlig på engelsk før jeg startet her, det var skummelt å ikke ha auto-correct fra word, så vær forberedt.

Noen råd fra meg:

Ikke vær redd for å utfordre deg selv.

Det er spennende å bo langt borte fra Norge, men ikke glem de du har hjemme, du vil få et nytt liv her som gjør at du kan finne deg selv i å glemme norge litt, husk at du er savnet og hold kontakt med de du kan/vil.

Lev livet og gjør det du vil mens du er her, utnytt at du bor på andre siden av jorden.

Husk at du er ikke alene om å flytte langt hjemmefra, JCU har utallige internasjonale studenter, og mange studenter fra hele Australia som har flyttet alene.

Ikke glem at det fins leksehjelp og ansatte som kan hjelpe med det meste, både SONOR og JCU er til stor hjelp når det kommer til råd og hjelp.

Om du tror JCU er et sted for deg, ikke nøl å ta kontakt med meg eller andre fra JCU, eller SONOR etc.

Kontakte Tuva Ravndal? Tuva.ravndal1@gmail.com / Instagram: tuvaravndal