University of Technology Sydney

Navn: Tobias Svanem Johansen

Alder: 19 år

Hvor studerer du?
University of Technology Sydney (UTS)

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business, ferdig med første semester

Dette er Tobias sine opplevelser ved University of Technology Sydney:

Min opplevelse

En vanlig studiedag for meg er å våkne rundt klokken 9 for å dra og trene før jeg drar til forelesingen, etter det bruker jeg som regel og lage middag med de australierne jeg bor med. Det som jeg synes er veldig godt med å studere i Australia er at man får velge hvilke dager og tidspunkt du vil ha timer, så det er veldig fleksibelt! De aller fleste universitetene her har veldig gode ressurser. Jeg bruker alltid og dra til skole biblioteket for å studere med de jeg går i klasse med, og tar meg bruk av leksehjelp ressursene som universitetet tilbyr for de fagene jeg synes er litt vanskelig

 

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen jeg fikk fra min studieveileder har vært fantastisk, hun gjorde prosessen mye enklere for meg. Jeg er usikker om på jeg hadde klart dette uten hjelpen jeg fikk.

Dette må du få med deg!

  1. Ikke vær redd for at du kommer til å være alene, det er så utrolig mange som gjør akkurat det samme, reiser fra alle de kjenner til et helt nytt land. Nesten alle jeg har møtt har vært åpne for å bli bedre kjent.
  2. Australia sin natur er helt utrolig, en av mine beste minner er når jeg og mine venner dro på Road Trip fa Sydney til Byron Bay langs kysten. Det er på denne turen jeg ble forelsket i dette landet.
  3. Selv om det kan være veldig varmt i Australia, så har de også noen kalde dager. Det kommer selvfølgelig an på hvilken tid av året du kommer, men jeg anbefaler alle å ta med en regnjakke
  4. Australiere er veldig åpne, og det er veldig viktig å komme med et åpent sinn når man kommer hit. Alle jeg har møtt har alltid vært interessert i å vite mer om hvor jeg kommer fra og de kommer alltid med gode tips for å få det beste ut av reisen.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg var litt nervøs for at det kom til å bli vanskelig å bli vanskelig med alt på engelsk, og jeg skal være ærlig si at det var litt uvant med akademisk engelsk, men etter noen uker så var det helt normalt.

Jeg har ikke hatt store problemer med kulturforskjeller, men det kan være fordi jeg leste mye om den australske kulturen før jeg kom. Generelt så er Australiere veldig åpne, avslappet og ikke redd for å si hva de mener, noe som er veldig ulikt nordmenn.

Jeg gikk rett fra videregående skole i Norge til å begynne å studere i Sydney, så jeg vet ikke hvordan det er å studere i Norge. Men jeg synes de gjør alt for at vi skal klare å bestå. Mine fleste fag deler de opp i lectures og tutorials, det er en veldig fin kombinasjon av en enkel forelesning og i tutorials blir man delt opp i mindre grupper og er mer interaktiv der man diskuterer tema for forelesningen med dine medstudenter.

Kontakte Tobias Svanem Johansen? tsvanem@gmail.com / https://www.instagram.com/tobias.svanem/