James Cook University Singapore

Navn: Tiril Asbøll

Alder: 24 år

Hvor studerer du?
JCU Singapore

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Master in Business Administration, straks ferdig med første trimester.

Dette er Tiril sine opplevelser ved James Cook University Singapore:

Jeg har en god og lærerik opplevelse av det å være student ved JCU, det er mye kulturer og forskjeller som gjør hverdagen spennende, og ved å være nordmann og blond kan man vel si at man skiller seg ut på universitetet. Hverdagene mine består av forelesninger og studier og venner, sånn som hjemme i Norge egentlig. Det som er unikt med universitet her er at man har trimester, det vil si at kalenderåret er delt inn i tre, så da har man et trimester på fire måneder. Det er lagt opp til mye gruppearbeid og innlevering i løpet av året og en to timers eksamen på slutten av trimesteret i hvert fag. Undervisningen består av forelesninger med da en times workshop (hvor man jobber med oppgaver i grupper som blir gitt i timen) og en tutorial  (som er en arbeidstime hvor man jobber med oppgaver i grupper og man da får oppfølging og hjelp). Det er en tutorial og en workshop i uka i hvert fag og man har fire fag i hvert trimester. I mellom forelesningene så leser jeg og jobber med skole og henger i kantina. Skolen har da bibliotek og student lounge (hvor man ofte sitter med gruppearbeid og bare henger inne i aircondition rom) og lesesal, kantine. Det er ikke et veldig stort campus men neste semester i mars flytter vi campus til et nytt og moderne.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Den hjelpen jeg har fått har vært helt uvurderlig og uten den hadde jeg ikke begynt på en master nå eller hør om JCU universitet. Vi holder fortsatt kontakt og trenger jeg hjelp med noe så vet jeg at jeg har deres hjelp.

Dette må du få med deg!

Tree top walk i Macritchie
Chinatown
Botanic Gardens
Gardens by the bay
Marina bay sands
Orchard Road
Lysshow på Marina Bay

Se liste her.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

At Singapore er som Norge i pris ;p At det tar mye lengre tid å komme seg rundt enn det man skulle tro selv om det egentlig er et ganske lite land…

Kontakte Tiril Asbøll? tirilasboll@gmail.com