University of Strathclyde

Navn: Tina Bygnes

Alder: 24

Hvor studerer du?
University of Strathclyde i Glasgow, Skottland

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MSc Data Analytics

Dette er Tina sine opplevelser ved University of Strathclyde:

Å studere her i Glasgow har vært helt fantastisk, jeg gjorde bachelor i økonomi og business teknologi med universitetet av Strathclyde og valgte derfor å bli her for å gjøre min master. En normal hverdag for meg er en mix av timer gjennom zoom, men også timer på universitetet. Ofte drar jeg også på en kafe eller på campus for å studere med mine klassekamerater. Vi hare ofte mye fritid til egen studie gjennom dagen i tillegg til mye muligheter til å snakke med hjelpelærere om vi trenger det. Undervisningen er ofte strukturert slik at vi har en miks av timer med videoer og artikler for å gi dybde i fagene. Jeg benytter ofte disse timen mellom forelesninger til å se å notere disse. Eller benytter jeg disse timen på biblioteket eller i student baren som har fantastisk mat for lunsj.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Tina fant studiet og søkte selvstendig.

Dette må du få med deg!

  • Bli med i klubber, dette er en av di beste måtene å bli kjent med folk
  • Dra til Loch Lomen rundt sommertid, det er en fantastisk utflukt
  • West-end er beste stede for mat
  • Ta med norsk sjokolade or andre ting du liker hjemmefra for når en får litt hjemlengsel
  • Ikke vær redd for å bli med i ANSA eller de nordiske klubbene på campus.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Hvor annerledes kulturen er her rundt alkohol, noen av de beste måtene å sosialisere på er å ta en øl med lunsj eller bli med til en pub etter skolen. På den positive siden er folk mer vennlige her, det er mye lettere å bli kjenn med folk en i Norge. Språket var ikke vanskelig å bli vant til, jeg gikk en engelsk linje på videregående så for meg var det ikke noen stor forskjell men Strathclyde er også veldig flinke med å passe på at alle er lette og forstå. Mat forskjellen er derimot stor, med mye fokus på frityrstekt ting, så jeg hadde nok tatt med mer Toro pakker hadde jeg vist det.

Studiesystemet er derimot annerledes med mer gruppearbeid og mye mindre fokus på eksamen, i master studiet har jeg også veldig mye frihet i hvilket fag jeg tar. Jeg føler også at lektorene er mye mer involvert her en de var på universitetet jeg gikk på i Kristiansand før jeg flyttet til Skottland.

Kontakte Tina Bygnes? tina.bygnes@gmail.com