California State University Long Beach

Navn: Thilde Fredriksen

Alder: 20

Hvor studerer du?
Long Beach State University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en bachelor i Markedsføring, og håper og legge til en minor i kommunikasjon. Jeg ble nettopp ferdig med det første semesteret av freshman year, som er førsteåret.

Dette er Thilde sine opplevelser ved California State University Long Beach:

Allerede på innflytningsdagen kjente jeg at jeg hadde kommet til riktig plass! Det ble arrangert eventer hele første uka slik at alle de nye (og gamle) skulle bli kjent og komme ordentlig inn i studentlivet, og slik har det i grunn fortsatt hele semesteret! Jeg bor i Los Cerritos, som er et av de tradisjonelle byggene, så her bor jeg sammen med min romkamerat og 20 andre jenter, og vi kommer kjempegodt overens! Skolen har ting planlagt hele tiden, så det er alltid noe å finne på, og i tillegg har vi kanskje et av statens beste rekreasjonssentre, så der går det mye tid når jeg ikke studerer.

Her velger man sine egne fag, så dersom du vil sove til kl. 10 hver dag så kan du det, og vil du heller være ferdig før lunsj så kan du det også, sett at det er plass i de klassene du velger selvfølgelig. Jeg har satt opp timeplanen min slik at jeg er ferdig tidlig på ettermiddagen, slik at jeg fikk tid til å delta i en klubbsport. Mellom forelesningene går jeg som regel tilbake til matsalen og spiser lunsj, og så gjør jeg lekser før neste forelesning. På tirsdager og torsdager står jeg opp tidlig og deltar på en ekstraundervisning i matte, siden jeg sliter litt med å henge med i forelesningene, og på kveldene har jeg lacrosse trening, så da går dagen med til det, og eller så hender det at vi bare sitter i gangen og skravler, eller finner på noe gøy.

Skolen her er utrolig ressurssterke, og siden det meste dekkes av skolepengene er det meste også gratis. Blant annet har du gratis tilgang til rekreasjonssenteret dersom du bor på skolen, og her kan du delta på yoga, meditasjon, styrketimer, zumba, osv. helt gratis. På flere steder på skolen kan du få ekstraundervisning eller leksehjelp helt gratis, og skolen har også et eget legesenter – så dersom du blir syk betaler du som student kun for evt. medisiner du trenger!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var en stor trygghet for meg da jeg søkte meg inn på universitetet i California! Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å ikke dra, men så deltok jeg på et informasjonsmøte for studier i utlandet med SONOR og bestemte meg for å søke allikevel. På det tidspunktet var det bare en uke igjen til søknadsfristen, så det ble mye mailing frem og tilbake, men vi kom til slutt i mål! Det var veldig behjelpelig å ha noen som hadde kjente hele søknadsprosessen, og som i tillegg hadde kontakt med skolen direkte slik at det ble fortgang i prosessen.

Da jeg omsider hadde alt av språktester i boks og fikk akseptbrev fra skolen hjalp de meg med å legge opp en plan for hva som skulle skje frem mot avreise for å rekke alt av tidsfrister osv, og de hjalp meg med alt jeg trengte. Jeg fikk avslag på den første søknaden min til Lånekassen, fordi de misforsto hva slags utdanning jeg skulle ta, og da fikk min kontaktperson ved SONOR skolen til å skrive et nytt akseptbrev med mer spesifikt informasjon, og da gikk lånet gjennom.

Før avreise fikk jeg tilsendt en sjekkliste slik at jeg hadde ordnet alt som måtte være i orden for å komme inn i USA. Hadde det ikke vært for hjelpen jeg fikk av SONOR hadde jeg mest sannsynlig ikke kommet meg gjennom søknadsprosessen engang, for den er mye mer omfattende og tidskrevende enn den er for skoler i Norge. Da var det utrolig deilig å ha noen å henvende meg til når jeg hadde spørsmål!

Dette må du få med deg!

  1. Rekreasjonssenteret ved skolen ble bygget ganske nylig, og er et av de beste i staten, hvis ikke landet. Der finner man et svømmebasseng, løpebaner og klatrevegger, en innendørs basketballbane, tradisjonelle treningsapparater, og mye mer! Her blir det arrangert gruppetimer av alle slag, og dersom du besøker gymmen 50 ganger i løpet av ett år er du ,ed i trekningen av et gratis semester ved universitetet! Dersom du bor på skolen er senteret helt gratis! (http://www.asirecreation.org/)
  2. Homecoming i Walters Pyramid er et must for alle som tenker seg til skolen! Homecoming er den første hjemmekampen til basketballaget, og det er helt fullt av mennesker! Det kan sammenlignes med alt du har sett av college-filmer og Super Bowl på en gang. Det spiller ingen rolle om du liker sport eller ikke, dette er helt klart noe man må få med seg! Stemningen er helt sinnssyk, og det er masse kult som skjer både før og under kampen. Forøvrig er sporteventer generelt mye større her enn i Norge, men denne kampen er helt unik – den må bare oppleves!
  3. Smorgasport! Dette er et klubbevent for alle klubbene og foreningene på campus, som arrangeres hvert år. Her kan man bli kjent med alt som skjer på campus, og melde seg inn i klubber og foreninger. Dersom du ikke vil melde deg inn i noe kan man komme bare for aktivitetene sin del, og dette er et utrolig morsomt sosialt arrangement. I tillegg er det på kveldstid, så man får oppleve en ny side av campus! I år hmddede blant annet karuseller, tivolispill, en gigantisk labyrint, egen DJ, og masse annet!
  4. University Student Union er stedet på campus hvor det skjer flest sosiale eventer som er åpne for alle studentene på skolen, og ikke bare de som bor her. Her finner man en egen bowlingbane, svømmebasseng, og spillerom med arcade spill og biljardbord. Her viser de også kinofilmer med jevne mellomrom, og nå under eksamensuka arrangerer de eventer hver dag for å lette stress hos studentene. Her finner man også spisesteder slik som Subway, Carl’s Jr., Coffee Bean og flere. (https://www.asicsulb.org/corporate/resources/usu-directory)
  5. Downtown Long Beach er utrolig fint, og her finner man kule ting som akvariet, Shoreline Village, og Queen Mary, så hit er det absolutt verdt å ta turen hvis man vil vekk fra campus en helg! Her har de dessuten arrangementer til Halloween, og utrolig fine lys til jul. Når man bor så nære er det dessuten også verdt å ta turen til Los Angeles og Hollywood. Utenom alle turiststedene kan Art District i Downtown Los Angeles anbefales, her finner man utrolig mye kul gatekunst!

Dette er bloggen min, hvor jeg skriver om det jeg har gjort på skolen så langt! 🙂 https://beachdriveblog.wordpress.com/

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle ønske at jeg hadde spart mer penger. Studier i USA er dekket av Lånekassen, men det holder ikke til lommepenger utenom. Dersom du har planer om å ha et sosialt liv ved skolen anbefaler jeg helt klart å SPARE PENGER PÅ FORHÅND! Heldigvis hadde jeg jobbet et år og spart opp ganske mye før jeg dro, og det har hjulpet veldig.

Skulle også ønske at jeg hadde visst hvor viktig det er å snakke mye med personen du skal bo sammen med! Jeg ble tilfeldig satt sammen med en person kun på grunnlag av generelle preferanser siden jeg ikke hadde valgt noen spesielle, og vi var så godt som totalt fremmede første dagen vi flyttet inn! Heldigvis går vi kjempegodt overens, og vi skal fortsette og bo sammen også neste år.

Kontakte Thilde Fredriksen? thfr93@hotmail.com eller melding på facebook, Thilde Fredriksen