American College of Norway

Navn: Therese Pettersen

Hvor studerer du?
American College of Norway

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg begynner min amerikanske utdanning på American College of Norway før jeg reiser til USA for å fortsette på en grad innen fysioterapi. Jeg tar dermed mange av de generelle og obligatoriske fagene dette året.

Dette er Therese sine opplevelser ved American College of Norway:

Mine opplevelser med skolen har vært utelukkende positive. Jeg bor på campus i en leilighet ca. to minutter unna skolen, og kan dermed gå hjem når som helst i løpet av dagen. Undervisningen er veldig fint lagt opp, og du bestemmer timeplanen din i stor grad selv. Skoledagene passer både for de som liker å stå opp tidlig og for de som liker å sove litt lengre. Mellom timene mine liker jeg å få unnagjort lekser og oppgaver, noe jeg som regel gjør i fellesområdet vi elevene har på skolen. Her samles vi både for å gjøre lekser, men også for å snakke om alt mulig. Vi hjelper hverandre og lærer mye av å jobbe i en slik gruppe. I tillegg til dette har jeg hatt muligheten til å reise rundt, både i og utenfor Norge, på grunn av en veldig fleksibel timeplan. Jeg og min roommate fra USA dro til Stavanger for å gå Preikestolen, vi dro innom Kristiansand for å se på byen, vi har dratt til Oslo for å se på slottet og vi dro til Svalbard i regi av ett av fagene våre.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Veldig god. Det ga meg en bedre oversikt.

Dette må du få med deg!

1. Potensiell tur til Svalbard med klassen.

2. Vi feirer Homecoming, Halloween, Thanksgiving og andre viktige og kjente høytider i USA.

3. Alt er i gåavstand fra campus — alt fra kjøpesenter, matbutikk, treningssenter og restauranter.

4. Du får en kjempegod innføring i det amerikanske skolesystemet før du drar — alt fra hvilke fag du bør ta til hvilken skole du burde gå på.

5. Utrolig mange muligheter til å involvere seg og bygge et nettverk av mennesker. Skolen har allerede etablert et par “committees” hvor du får møte andre mennesker med mange av de samme interessene. I tillegg er det mulighet for å bli invitert til diverse arrangementer gjennom disse komiteene i løpet av året.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det er én ting jeg skulle ønske jeg visste før jeg dro, og det er at langt i fra alle har studert i USA på et tidligere tidspunkt. Jeg var sikker på at jeg kom til å være den eneste som ikke hadde vært på utvekslingsår på videregående, men der tok jeg veldig feil. Vi er en fin blanding av studenter som aldri før har vært i USA, studenter som har vært på ferie i USA og en liten del som har vært utvekslingsstudent på et tidligere tidspunkt. Engelskkunnskapene blir praktisert hver dag uansett, og til slutt tar du deg selv i å holde en samtale på engelsk med andre norske, selv om dere teknisk sett kunne snakket norsk til hverandre.

Kontakte Therese Pettersen? therese.pettersen@hotmail.com