University of Greenwich

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Stian A. Norheim

Alder: 26 år

Hvor studerer du?
University of Greenwich, London

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MA Public Relations - seks måneder igjen

Dette er Stian sine opplevelser ved University of Greenwich:

Min tid så langt ved University of Greenwich har vært enestående, jeg veldig fornøyd med studieretningen. Foreleserne er flinke og har mye jobberfaring, noe som bidrar til at vi får et godt innblikk i bransjen. Av de som studerer MA Public Relations er det 15 forskjellige nasjoner fra Bangladesh i øst til Canada i vest, med hver sin unike bakgrunn. Dette er veldig interessant og spennende, samtidig som kulturforskjellene er en ny utfordring. En lærer veldig mye om hvordan en skal omgås og kommunisere med folk fra andre verdensdeler når gruppen er så internasjonal.

Noen av oppgavene vi løser er veldig rettet mot det reelle arbeidslivet. En gruppeoppgave i Media Relation and Social Media førte til at jeg og et gruppemedlem fikk muligheten til å ha et internship hos organisasjonen etter gjennomført oppgave. Så er man bevisst og tenker litt strategisk om organisasjoner en vil analysere er mulighetene for dette tilstede. Men vær bevisst om muligheten byr seg; ikke gi for mye tid av deg selv. Å studere til en mastergrad krever veldig mye, dermed anbefaler jeg ikke mer enn noen timer i uken.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR har vært til stor hjelp, de sørger for at alt går etter planen! Samtidig svarer de raskt på henvendelser dersom du lurer på noe under studietiden.

Dette må du få med deg!

1. Royal Observatory: Unik utsikt over Greenwich og London, i tillegg er det her øst møter vest (GMT).

2. Lokale bryggerier: En kommer ikke utenom ølkulturen i England. Etter en periode med standardutvalget kommer man til et punkt hvor en vil utforske noe nytt som ikke er like lett tilgjengelig i Norge. Jeg har lagt min elsk på et skotsk bryggeri som ble startet i 2007. I London har de 3 forskjellige puber, med hver sin sjarm, og disse er verdt et besøk om man liker å prøve ut andre typer øl. I tillegg har de en øl oppkalt etter vår egen kronprinsesse!

3. University of Greenwich’ campus: De siste årene har mange store filmproduksjoner blitt filmet på campuset. Uten forvarsel kan du treffe på noen av de største skuespillerne i verden. Det er veldig interessant å se hvordan store produksjoner blir til, og i løpet av min tid ved universitet har de spilt inn både Frankenstein og The Man from U.N.C.L.E.

Oversikt over filmer som har blitt spilt inn ved Greenwich
Filmsett fra Pirates of the Caribbean 4
Johnny Depps stuntmann på settet av Pirates of the Caribbean 4
Artikkel fra Empire om University of Greenwich som ett av de mest populære filmsettene i verden

4. Brick Lane

5. Brixton

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Stian A. Norheim? stinorh@gmail.com