Griffith University

Navn: Simen Strandos

Alder: 21

Hvor studerer du?
Griffith University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business med major i Real Estate and Property Development. Jeg startet mine studier i februar 2020 og går nå andre semester første år.

Dette er Simen sine opplevelser ved Griffith University:

Griffith er et veldig stort universitet med flere campus i området rundt Brisbane og Gold Coast. Det jeg liker veldig godt, er at campusene er store og flotte men også veldig forskjellige. Som student kan du derfor velge det campuset som passer deg og dine interesser best. Griffith tilbyr også muligheten til å bytte campus om du ønsker eller eventuelt ta fag på de ulike campusene samtidig. Selv tar jeg mitt første år på Nathan campus som ligger rundt 30 minutter fra Brisbane by og bytter campus til Gold Coast i mitt andre år for å oppleve mest mulig av hva området rundt Brisbane har å tilby.

Griffith University er veldig fleksible når det kommer til tidspunkt for de ulike klassene man ønsker. Før semesteret begynner har man muligheten til å velge hvilke klasser og tidspunkt som passer deg og din hverdag best. Dette er utrolig fint med tanke på at du har muligheten til å forme din hverdag. I tillegg gir dette deg muligheten til å ha en deltids jobb og eller å tilpasse studiene med fritidsinteresser.

En normal hverdag for meg er å starte med forelesning tidlig på dagen i et auditorium sammen med flere hundre elever, for deretter å sette meg på biblioteket for å gå igjennom forelesningen og skrive sammendrag. Etter dette liker jeg å ta en pause fra skole ved å koble av med trening eller noe annet. Deretter har jeg workshop som føles mer som klassene på videregående. Workshop er klasser med rundt 15-20 stykker sammen med en lærer. Dette synes jeg er fint da det gir meg muligheten til å kunne diskutere faget og lufte spørsmål med medstudenter eller en lærer. Når skoledagen er ferdig pleier jeg å dra tilbake til bygningen min for å lage middag. Kveldene blir ofte brukt på å være med venner hvor vi enten jobber med skole sammen eller andre ting.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen jeg fikk fra SONOR har vært veldig bra. Studieveilederne har hjulpet meg fra dagen jeg vurderte å søke på et universitet i Australia til dags dato hvor jeg er godt i gang med mine studier. Min studieveileder Kristin har gitt meg personlig oppfølging igjennom hele prosessen og har fortsatt å følge meg opp selv etter jeg var kommet godt i gang med studiene i Australia. Det er trygt å vite at jeg kan henvende meg til henne eller andre i SONOR om det skulle være noe jeg har spørsmål om.

Jeg vil helt klart anbefale SONOR til bekjente som vurderer å studere i utlandet.

Dette må du få med deg!

Griffith University er en skole som er kjent for å ha mange internasjonale studenter fra hele verden og ikke minst fra Skandinavia. Før semesteret begynner er det O-week (orienteringsuke). Det er noe jeg absolutt anbefaler da det er en gylden mulighet for å treffe andre studenter fra Australia og resten av verden. I tillegg har du muligheten til å finne en sportsklubb eller en organisasjon av interesse. I tillegg er det mange arrangementer i regi av ANSA den første uken hvor du blant annet kan treffe andre norske studenter.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Å studere i utlandet har alltid vært en drøm for meg, men det har også sine utfordringer. Først og fremst at all undervisning er på engelsk. For å forberede meg på studier i Australia, valgte jeg et årsstudium i USA for å utvikle engelskkunnskapen min. For meg var dette helt klart en fordel, selv om jeg kjenner mange som har startet sin bachelor grad med en gang uten problemer. Uansett vil det være en tid med tilvenning for alle hvor det alle meste er nytt.Kulturen i Australia er ikke ulik Norge og Europa for øvrig. De forskjellene man opplever venner man seg fort til. Dessuten er menneskene i Australia veldig imøtekommende og hyggelige. Jeg følte meg veldig godt mottatt av australierne og følte jeg kunne spørre om alt i fra hvor de beste matbutikkene er og veien rundt campus.

Studiesystemet i Australia er veldig annerledes en hva jeg var vant med fra Norge og USA. På Griffith University er det tre semestre i løpet av et år og hvert «trimester» består av 12 intense uker. Men det siste trimesteret på høsten er frivillig og er der for de som ønsker å ta opp noen fag eller fullføre sin bachelor på kortere tid enn estimert. Personlig liker jeg dette veldig godt da man ikke kaster bort noe tid og man må holde fokus gjennom alle de 12 ukene.

Mine råd til fremtidige norske studenter er å tenke på at det blir kaldt på østkysten av Australia selv om temperaturene kan virke varme for oss nordmenn. Man blir fort akklimatisert til temperaturen der nede, så etter en periode kan 15 grader kan virke veldig kaldt. Derfor anbefaler jeg å ikke bare ta med t-skjorter men også noen varmere klær. Jeg anbefaler også å sette seg godt inn i skolesystemet til den skolen du velger før du starter dine studier. Dette var noe jeg ikke gjorde, så jeg ble veldig overrasket over hvor annerledes det var og følte jeg stilte mange dumme spørsmål til åpenbare ting, siden alt sto godt skrevet på skolen sine nettsider. Jeg anbefaler også til alle fremtidige studenter å bruke god tid i begynnelsen ved å utforske campus og området rundt, dermed føler man seg fort mye mer komfortabel i det nye landet hvor man skal tilbringe flere år. Noe jeg selv gjorde, var å gå turer på kvelden for å orientere meg hvor ulike bygninger var før skolestart. Jeg tok også bussen inn til Brisbane by ganske fort for å utforske byen. Det er også veldig smart å lage gode rutiner med en gang med tanke på at den første tiden i ditt nye land kan føles hektisk.

Kontakte Simen Strandos? simenstrandos@hotmail.com