Riga Stradins University

Navn: Shahrzad

Alder: 28

Hvor studerer du?
Riga Stradins University, Latvia

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Tannlege (Odontologi), andreåret (2020)

Dette er Shahrzad sine opplevelser ved Riga Stradins University:

Hvorfor valgte du å studere i utlandet?

Har alltid vært interessert i andre kulturer. Å ta utdanning i utlandet har jeg alltid hatt lyst til , pluss at man får oppleve mest mulig, får erfaring og samtidig studerer i et internasjonalt universitetsmiljø.

Å studere i utlandet nå passer mer enn aldri før for meg. Det krever motivasjon og at man er veldig sikker på valget sitt. Pluss at det tar tid til man finner ut hva man virkelig vil bli. Jeg hadde alltid lyst til å studere tannlege, det er interessant og jeg elsker å jobbe og være kreative med mine hender. Når motivasjonen var på plass tenkte jeg det er noe av det beste valget jeg kan ta og kjørte på. Jeg visste om Sonor og undersøkte deriblant på hjemmesiden, pluss at jeg hørte mye fint om Riga Stradins. Visste om bekjente som hadde venner som studerte ved skolen og var fornøyd. Etter å få undersøkt det nøye, var jeg ikke i tvil om at dette var riktige valget.

Hvordan er det å studere i Riga?

Det er tøft, men ikke umulig. Så lenge man studerer flere timer hverdag og er effektiv går det fint. Det er også veldig viktig å ha en studiepartner som motiverer hverandre og pugger sammen. Slik holdes motivasjonen oppe og ikke minst lærer man av hverandre.

Hverdagen går på det meste på lesing, det kreves hardt arbeid for det er mye stoff man må kunne i løpet av kort tid. Det er det som er utfordrende. Spesielt er tempoet høyere på tannlegestudiet enn medisinstudiet.Professorene er gode, de vil at du virkelig skal lære og de vil at du skal klare deg. De er hjelpsomme og veldig dyktige.

Det er mye stoff, men som sagt leser man består man alle fag. Det er mye teori 1 og 2 året, men allerede i 2 termin begynte vi med voksing av tenner og hadde deriblant dental anatomy. I 2 året blir det mer praktisk enn 1, men fortsatt mye teori.

Det som er bra er at gjennom hele året har vi tentamener i alle emner som kalles for colloqium. Colloqiums forbereder deg til eksamen, og man må bestå alle disse for å kunne ta eksamen.Eksamen blir på denne måten både enklere og når man pugger  til eksamen blir det som repetisjon for man har vært gjennom man kan på en måte alt fra før.

Er det vanskelig å studere på engelsk?

Det kommer an på hvor god man er i engelsk. Til meg var det mer uvant, ikke vanskelig. Men man kommer seg fort inni det og man vant til det.

Er det noen kulturforskjeller du vil trekke frem?

Veldig formelle, man må vise respekt til professorene og enkelte av de kan være veldig autoritære.

Hva det beste har vært med å studere i Riga?

Først å fremst drømmestudiet. Men også studentlivet. Det er veldig bra studentliv i Riga. Også er det en veldig fin by å være student i. Byen i seg selv er fin å bo i. Internasjonale studenter , universitetsmiljøet og ikke minst fritidsaktiviteter. Det er også veldig billig for mat og levekostnader sammenlignet med Norge.

Hva har det betydd for deg å studere i utlandet?

Det har vært et stort og tøft steg, men når jeg startet på dette nølte jeg ikke. Det er en av de beste valgene jeg har tatt i livet.

Hva er planen din etter studiene?

Vil gjerne flytte til et annet land og jobbe etter endt utdanning.

Har du noen gode råd til framtidige utenlandsstudenter?

Om du virkelig har lyst til å studere i utlandet og er motivert anbefaler jeg deg å søke. Jobb hardt og les mye. Det blir en rik opplevelse til slutt.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Veldig hjelpsomme som virkelig tar seg tid til å hjelpe deg med hele prosessen og motiverende. Noe som jeg likte veldig godt var messen som de hadde om utdanning i utlandet, de ga veldig mye nyttig og ærlig informasjon om de ulike universitetene.

De er også veldig flinke til å følge med på studentene og høre om det går bra med oss og studiene i utlandet.

Dette må du få med deg!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Shahrzad? shahrazat92@gmail.com