University of Liverpool

Navn: Sarah Margrethe Askevold

Alder: 22

Hvor studerer du?
University of Liverpool

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
BSc Geophysics (Geology)

Dette er Sarah sine opplevelser ved University of Liverpool:

I en normal studieuke tilbringer jeg dagene mine i forelesninger og lab, og kveldene i klubber og studentforeninger. Jeg har ca. 4 fag hvert semester, 2 forelesninger på 45 min i hvert av fagene per uke, og enten en 2-3 timers lab eller en ekstra forelesning, avhengig av fagene. Disse finner sted mellom 9 og 17, bortsett fra på onsdager, der det ikke er noen forelesninger etter 12. Mellom forelesningene befinner jeg meg i Central Teaching Hub, hvor labene befinner seg. Der er det mange bord du kan sitte med venner og jobbe eller spise. Noen ganger er vi også i Student Guild der det er flere spisesteder og bord å sitte ved.

Etter forelesningene er det som regel noe som foregår i en av klubbene jeg er med i. Onsdagene slutter vi tidlig fordi ettermiddagen er satt av til studentforeninger, men det foregår også ting de andre dagene. Jeg ble blant annet med i Bueskytterklubben, og der er det treninger onsdag, fredag og lørdag. Etter treningene pleier vi å gå på en av studentpubene for å spise, snakke og bli bedre kjent. Jeg er også med i biljardforeningen, modern languages foreningen og Comic Book foreningen. Noen dager spiller jeg Dungeons and Dragons med RPG foreningen eller spiller brettspill med brettspillforeningen, og tirsdager har geologiforeningen gjesteforelesninger med fagfolk fra mange forskjellige bakgrunner, så de prøver jeg å gå på. Jeg kjeder meg aldri!

Jeg er en student ambassadør, så kontakt meg gjerne på Unibuddy med alle spørsmål du måtte ha om å studere i Liverpool/Storbritannia!

https://www.liverpool.ac.uk/study/international/connect/ambassadors/sarah-margrethe-askevold/

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Min SONOR rådgiver (Thomas) var veldig hjelpsom når jeg søkte til UCAS. Han hjalp meg med å passe på at alt var i orden med søknaden min, og før jeg reiste til Liverpool før studiestart, slik at jeg slapp å bruke mye tid på å søke etter informasjon på egenhånd. Han hjalp meg også med å finne ut hva jeg burde tenke på da jeg skulle bestemme meg for hvilket universitet jeg skulle velge etter at jeg hadde fått tilbudene. Vi møttes også på kontoret hans på et tidspunkt, som gjorde det lettere å kommunisere via epost i etterkant. SONOR sender meg fortsatt eposter en gang iblant, med nyttig informasjon for norske studenter i Storbritannia. Nå nylig fikk jeg for eksempel en epost med nye innreiseregler mtp Brexit, som jeg hadde helt glemt å sjekke selv. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med SONOR og hjelpen jeg har fått, og vil definitivt anbefale alle som skal studere i utlandet å ta kontakt med dem.

Dette må du få med deg!

  1. Velkomstuken – En slags festival, der det foregår masse greier både på universitetet og nede i byen.
  2. Food trucks på University Square, en gang i måneden er det masse spennende mat å prøve midt på universitetsplassen.
  3. Quizkveld på The Guild
  4. Konsert på the Philharmonic
  5. Formal dinner/ Christmas dinner med en studentforening eller sportsklubb – Veldig gøy å oppleve andre lands juletradisjoner

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det er ikke noe hastverk i å få venner i velkomstuken, men pass på å delta på de ulike aktivitetene som finner sted, spesielt studentforeningsmessene, der du kan bli kjent med foreningene universitetet har å tilby. Studentforeninger og sportsklubber er det beste stedet å få venner og finne på nye hobbyer. Ikke stress så mye med studiene første semester. Det handler egentlig mest om å bli vant til universitetslivet og få nye venner. Jeg skulle også ønske jeg hadde brukt mer tid på å bli bedre kjent med de andre på studiet mitt, siden det er veldig greit å ha noen å jobbe sammen med.

Jeg skulle ønske jeg hadde visst mer om de ulike studieretningene innenfor geologi, da jeg i utgangspunktet søkte (og kom inn) på geologi, men siden fant ut at jeg heller ville gå geofysikk. Første semester er likt på de to studiene om du velger riktig valgfag. Hadde jeg visst at jeg heller ville gå geofysikk kunne jeg søkt meg rett inn på det og blitt bedre kjent med de andre på studiet fra starten av. I stedet byttet jeg studie halvveis inn i første året, noe som jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til.

Kontakte Sarah Margrethe Askevold? https://www.liverpool.ac.uk/study/international/connect/ambassadors/sarah-margrethe-askevold/