Hawai’i Pacific University

Navn: Sandra Maslic

Alder: 20

Hvor studerer du?
Hawai'i Pacific University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Study Abroad (GAP YEAR), et semester

Dette er Sandra sine opplevelser ved Hawai’i Pacific University:

Jeg tar fem fag per semester, og har skole mandag-fredag. En typisk skoledag for meg varer fra 11-15, også får jeg resten av dagen til å gjøre hva jeg vil! Det som er så fint med å være student på HPU som en internasjonal student som er der for study abroad, er at man kan velge fritt hvilke fag man selv vil ha og sette opp sin egen timeplan. Jeg valgte blant annet crime scene investigation, drugs and society og abnormal psychology. Undervisningen på HPU var ganske lik videregående i Norge. Jeg hadde alle timene mine i et klasserom med ca. 15-20 medelever og vi fikk lekser/innleveringer hver uke. Jeg vil si at det var en del lekser, men det var lett arbeid. Jeg hadde som regel satt opp timeplanen min slik at jeg hadde bare en halvtime mellom klassene, og jeg hadde to klasser om dagen. Hvis jeg trengte et sted å gjøre skolearbeid eller et sted å oppholde meg, så hadde skolen to biblioteker som jeg kunne benytte meg av. Skolen arrangerte også ulike aktiviteter som man kunne melde seg på gjennom semesteret hvor det var alt fra surfe-timer, gratis mat, kino til og designe sin egen t-skjorte.

HPU og bosted

Studiesystemet er veldig annerledes i forhold til Norge. Som nevnt var det ganske likt videregående, og jeg synes det var vanskelig å ha fag på Engelsk i begynnelsen. Etter å ha vært der litt ble det selvfølgelig mye lettere. Det er heller ikke et stort universitet som gjør at du kan få en bedre relasjon til læreren og mer hjelp. Når det gjelder bosted så fikk jeg tips om at man ikke burde binde seg til noe bosted før man reiser dit. Jeg bodde de ti første dagene på hotell fram til jeg fant en Air Bnb med andre studenter. Jeg ville ikke anbefalt å bo på campus fordi det er umøblert, lite og ligger på et sted som er mer shady i forhold til Waikiki. Jeg trivdes veldig i Waikiki og ville sterkt anbefalt å bo der ettersom det også er mye tryggere.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg vil si at å søke seg inn på et universitet i USA er en tung prosess, men SONOR gjorde det mye lettere for meg. Jeg fikk kontakt med en studieveileder som svarte meg raskt og ga meg svar og veiledning på alt jeg måtte lure på. Jeg er utrolig glad for at jeg søkte gjennom SONOR og spurte om veiledning. Hvis du vil studere i utlandet, ta kontakt med SONOR fordi de kommer til å hjelpe deg med alt du trenger hjelp til.

Dette må du få med deg!

Fridagene mine brukte jeg med venner hvor vi blant annet dro på roadtrip på øya, surfing, hikes, var på stranda, dro til naboøyer og mye mer! Jeg møtte utrolig mange nye personer som jeg ble god venn med, og jeg vil si at å reise til Hawaii er det beste valget jeg har gjort i mitt liv. Jeg har fått muligheten til å oppleve noe helt annet enn hva jeg ville ha gjort som student i Norge. Jeg har fått venner for livet, forbedret engelsken min, og ikke minst fått en opplevelse for livet. Jeg ville sterkt anbefalt å ta et gap year eller et semester på Hawaii!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Selv om Hawaii er et veldig varmt sted året rundt, ville jeg anbefalt og ta med minst en bukse og et par gensere. Det er veldig kaldt inne på skolen, i butikker og på offentlig transport. Hvis du planlegger å være der en stund ville jeg også anbefalt å kjøpe eller leie et transportmiddel (moped/bil). Hawaii er helt fantastisk og unikt sted, så jeg ville anbefalt å komme seg ut av byen da man har muligheten og oppleve hva Hawaii har å tilby. Det er også generelt veldig dyrt å bo og leve i Hawaii så jeg ville anbefalt og spare opp litt penger på forhånd!

Kontakte Sandra Maslic? samaslic.no@hotmail.no