University of St. Thomas

Navn: Ruben Helmersen Johansen

Alder: 21

Hvor studerer du?
University of St. Thomas, Saint Paul, Minnesota

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor i Real Estate (Eiendomsmegling), straks ferdig med første semester som Sophomore-student.

Dette er Ruben sine opplevelser ved University of St. Thomas:

Jeg står opp og kjører til skolen. Jeg har timer hver dag alt mellom 8 om morgenen og 3 om ettermiddagen. Det er ca. 3 timer og 15 minutter undervisning i mine fag i uka. Jeg har 4 fag. Mellom forelesningene jobber jeg på biblioteket, ofte sammen med klassekamerater, og spiser lunsj og lignende. Skolen har mange ressurser, alt fra et stort treningssenter til undervisningshjelp.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Fantastisk. Trenger egentlig ikke si mer, men for å utdype: Kompisen min og jeg begynte å tenke på å studere i USA november 2011. Vi tok kontakt med SONOR og en måned senere var søknaden til University of St. Thomas sendt. Svaret fikk vi begge 2 dager før jul, en meget hyggelig førjulspresang. Alltid hyggelig og hjelpsom når jeg ringer og driver et profesjonelt og bra tilbud for studenter som ønsker å studere i utlandet.

Dette må du få med deg!

  1. Få venner! Og den beste måten å gjøre dette på er å ta kontakt. Mange av studentene som går på skolen her har et nettverk fra før eller er sjenert siden du er fra et annet land. Men de er veldig hyggelige når du først tar kontakt.
  2. Hold styr på økonomien! Sammenlignet med Norge er USA billig som fy, men penger fyker i alle retninger uansett.
  3. Prioriter lekser! Fagene her er generelt enklere enn i Norge på universitetsnivå, men jeg vet om mange studenter som sliter og/eller stryker fordi de ikke gidder å gjøre leksene sine. Vi er i USA med den norske stat i ryggen og et heftig studielån å se tilbake på når vi er ferdigutdannet. La pengene være verdt noe!
  4. Bli kjent med områdene rundt byen. Spesielt i Minnesota er det fin natur. Byliv og natur går nesten ett-i-ett her.
  5. http://www.fogodechao.com. Sjekk ut denne restauranten! Beste stedet jeg har spist på noensinne! Vi har også ett av USAs største kjøpesentre en kort biltur unna! http://www.mallofamerica.com/. Utrolig stort med masse butikker for både menn og kvinner! Hvis du vil leie bil anbefaler jeg gjengen ved http://enterprise.com. Første gangen jeg og kompisen min leide oss bil fikk vi en Dodge Charger, en meget fornøyelig helg med andre ord!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg hadde ingen «negative» opplevelser da jeg ankom. Selv om jeg ankom med veldig høye forventninger, ble disse innfridd og mer til!

Kontakte Ruben Helmersen Johansen? ruben_helmersen@hotmail.com