Pacific Lutheran University (PLU)

Navn: Rebekka Eitrheim Johansen

Alder: 21 år

Hvor studerer du?
Pacific Lutheran University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en bachelor grad i engelsk med fokus på kreativ skriving. Jeg har sophmore status pga. fullført videregående, og jeg begynner nå på mitt andre semester.

Dette er Rebekka sine opplevelser ved Pacific Lutheran University (PLU):

Pacific Lutheran University er et flott universitet. Jeg har møtt mange fra Skandinavia (de fleste er nordmenn). Campus er vakkert med gressplener, grantrær og ekorn. Jeg bor selv i Pflueger Hall med en romkamerat. På campus kan man spille volleyball, basketball, tennis, benytte seg av løpebanen eller gymsalen. Det er også et treningsstudio og et basseng. Ettersom dette er et relativt lite universitet får man et bedre forhold til lærerne. Her møter man opp til timene som er ganske likt videregående skole, og det legges vekt på deltagelse i diskusjoner, oppgaver og prøver. En skoletime varer ca 2 timer (pluss – minus). Om man lurer på noe er det bare å møte professor på kontoret. Det er også veldig god hjelp å få dersom man er usikker på hvilke fag å velge. Når man ikke har undervisning kan man slappe av på en gressplen, studere på biblioteket eller spise et varmt måltid i kantina. Dette er et røykfritt campus, og alkohol er kun lovlig i South Hall og Kriedler dersom alle i rommet er 21 og over. Campus Safety er alltid tilgjengelig dersom det skulle være noe.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg har snakket mye med veiledere i SONOR og har fått veldig god hjelp. De vet hva de snakker om, og de er tålmodige både på telefon, via e-mail og personlig.

Dette må du få med deg!

-The Space Needle i Seattle (og ellers oppleve storbyen)
-Amerikansk fotballkamp
-Roadtrip til kysten og vakre strender
-En fjelltur på Mount Rainier (som egentlig er en vulkan)
-Washington State Fair (berg- og dalbane, mat og mye moro)

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Skolen har noe som heter J-term som foregår i januar måned, før vårsemesteret begynner i februar. I J-term kan man fullføre ett fag i januar, i stedet for over et helt semester (noe som kan være smart). J-term er obligatorisk for noen. Det kommer an på hva man studerer.

Kontakte Rebekka Eitrheim Johansen? rebekkaej@gmail.com