Hult International Business School

Navn: Pernille Gardien

Alder: 26

Hvor studerer du?
Hult International Business School i San Francisco

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MBA

Dette er Pernille sine opplevelser ved Hult International Business School:

Hvordan er en normal hverdag for deg?

  • En vanlig dag for meg kan se sånn ut: står opp tidlig av at solen skinner gjennom vinduet mitt, drar på en løpetur langs promenaden eller en hot yoga class på mitt favorittstudio, så går jeg den 25 minutters turen gjennom byen til skolen (elsker følelsen av gå gjennom byen, går blant annet forbi Google, LinkedIn og Levi’s sine kontor). Plukker opp en vanilla latte på Starbucks, før 3 timers undervisning. Etter den spiser flere i klassen lunsj sammen på Levi’s Plaza (hvor de har nye foodtrucks hver dag). Etter skolen studerer man kanskje på skolen i noen timer, eller finner en koselig cafe hvor man får unnagjort litt jobb. På kvelden møtes man kanskje på en rooftop eller tar en øl ute på bar. Tirsdager er det obligatorisk Taco Tuesday med billig øl og tacos .

Hvordan er skoledagen lagt opp?

  • Normalt har vi 6 uker perioder hvor vi har to fag av gangen. Som oftest har vi kun ett fag om dagen, så 3 timer hver dag. Noen ganger doble undervisninger og andre dager fri. Det er mye gruppearbeid, så når det nærmer seg finals bruker man mye tid sammen i grupper på skolen. Etter hver periode ender har man vanligvis en uke fri som man bruker til å dra på turer (Hawaii, San Diego, LA, Lake Tahoe, Vegas osv.)

Hvordan er undervisningen?

  • Undervisningene er ganske varierte og avhenger veldig av hvilke fag og professorer vi har. Det blir mye in-class diskusjoner, breakout rooms i grupper o.l.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Fikk god hjelp av Sonor! Fikk besvart mange av spørsmålene jeg satt med rundt valg av skole spesielt.

Dette må du få med deg!

  • Spar penger før du kommer sånn at du ikke trenger å stresse for mye over det, det er hele tiden mye som skjer og folk som vil ha deg med på reiser eller middager – og SF er ikke billig! Sett opp et budsjett du tenker du kan klare deg på i mnd og spar deretter!
  • Anbefales å skaffe en plass å bo før du ankommer. Jeg sparte såå mye penger og stress de første ukene med å ha alt klart til jeg kom. Mange som kommer uten en plass å bo ender opp med å bruke lengre tid enn de trodde på å finne noe, og dermed mye mer penger på hotell, mat ute osv.
  • Henger litt sammen med første spørsmål, men delta på ulike «forelesninger» skolen har før du starter slik at du møter flere som skal gå samtidig som deg. Jeg fant roomien min på det første møtet, la henne til på LinkedIn og sendte henne en melding.
  • Vær åpen og imøtekommende, prøv å heng med folk som du kanskje «vanligvis» ikke tror du vil komme overens med. Noen ganger er det de som overrasker deg mest og som du kommer nærmest. Noe av det beste med skolen er at det er folk fra hele verden, og det er så mye nytt å lære om man bare er åpen!
  • Start eller bli med i klubber, dette gjør at man møter folk fra de andre klassene og dermed får et mye større nettverk. Det er lett at man kun henger med de i klassen fordi man ofte har ulike timeplaner.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Pernille Gardien? pernille.gardien@gmail.com

Les studentes blogg