Hanna ved Pace University

Pace University, New York City

Navn: Hanna Aasen

Alder: 21

Hvor studerer du?
Pace University, New York

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business - Advertising and Integrated Marketing Communications, Senior, Graduater Våren 2017

Dette er Hanna sine opplevelser ved Pace University, New York City:

Hos Pace University lager du timeplanen selv, med hjelp av rådgiveren din. Du bestemmer da hvilke dager du vil ha, klokkeslett, og ikke minst, professorer. De fleste professorene er veldig dyktige, og har lang profesjonell erfaring fra bransjene de underviser i. Et lite tips kan være å sjekke  http://www.ratemyprofessors.com, før du velger timer. Selve timene minner mer om norsk videregående enn universitet; oppmøte er obligatorisk, man har små klasser, lekser og framføringer. Det er mye jobb, men man lærer mye underveis, og unngår ”skippertak”. Små klasser er også en fordel, med tanke på å bygge forhold til professorene. Når du kjenner dem, hjelper de deg mer en gjerne med Internships og jobbmuligheter.

En mengde tilbud og klubber ved Pace University

Skolen har mange ulike tilbud og klubber som man kan delta i – noe for enhver bransje. Da skolen ligger sentralt på Manhattan, får man ofte besøk av gjesteforelesere fra store, kjente firmaer, som mer enn gjerne deler sine erfaringer og tips.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Da jeg først flyttet til  New York, gikk jeg på et annet universitet. Da jeg ikke syntes programmet passet for meg, begynte jeg å researche andre skoler, og fant til slutt PACE.  Jeg så at SONOR hadde et samarbeid med skolen og tok jeg kontakt med rådgiveren min igjen. Jeg fikk lister, og forklaringer på hva jeg måtte gjøre, og hun holdt kontakten med skolen. I ettertid er jeg veldig glad for dette, da det kan være litt vanskelig å kommunisere på skolen på egenhånd. Alt gikk smertefritt, og jeg setter stor pris på hjelpen jeg har fått.

Dette må du få med deg!

  • Fra skolen er det kun en liten gåtur til Soho/Tribecca, et perfekt sted å ta lunchen. Mine favoritter er Rintintin, The Butcher’s Daughter og Sarabeth’s
  • Ta en joggetur langs East River, en gang- og løpesti som ligger et steinkast fra Pace. Ingenting slår følelsen av å løpe til utsikten av skyskrapere.
  • Dra på The MET, et museum som er alt annet en kjedelig. Som student, trenger du ikke betale dyre dommer for inngang – du bestemmer selv hvor mye du vil betale. Etter jeg har sett på utstillingene pleier jeg som regel og ta en kaffe på rooftopen deres – et rolig og avslappende sted med fantastisk utsikt!
  • Sjekk ut http://www.salonapprentice.com, om du ønsker en billig frisørtime hos de beste salongene.  Som regel betaler man ikke mer en $20, uansett behandling.
  • Dra på shopping i Soho, ta turer i Central Park, dra på brunch og nyt at du bor i verdens beste by!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Ta initiativ! Amerikanere har forberedt seg til college i mange år, og forstår derfor viktigheten av å ta del i skolens ulike aktiviteter og arrangementer. Som nordmenn kan dette kanskje virke litt skummelt, unødvendig eller kjedelig, men jeg kan garantere at du endrer mening ganske kjapt. Bli med på det du kan, og skap et nettverk så fort som mulig . Det er gøy, sosialt og vil gi deg mange muligheter i løpet av studiene.

Kontakte Hanna Aasen? havaasen@icloud.com

Les studentes blogg