University of Technology Sydney

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Øyvind S. Waldeland

Alder: 23 år

Hvor studerer du?
University of Technology Sydney

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Mastergrad i Structural Engineering, ferdig med første semester i november 2016.

Dette er Øyvind sine opplevelser ved University of Technology Sydney:

Jeg har hatt et veldig bra semester ved UTS. Som masterstudent har jeg veldig stor frihet til å kunne velge blant et stort utvalg av fag for ingeniørstudenter. Denne friheten gjør at du kan styre unna fag du føler ikke vil være relevante for deg, og heller fokusere på fag du vil få mest mulig ut av. Fagene jeg valgte var alle kun tilgjengelig på kveldstid, typisk fra 18-21, noe jeg har inntrykk av er veldig vanlig for mastergrader på UTS. Dette kommer av at det er mange australske studenter som starter i jobb etter bachelorgraden sin, og kan derfor kun studere på kveldstid. Jeg var skeptisk til dette i starten, men ble veldig fort vant til det (og begynte faktisk å like det). Det gjør at du har mye tid på dagen til å få gjort skolearbeid eller ta en tur på stranden, og sjansen for å forsove seg til forelesning er relativt liten.

I motsetning til når jeg studerte i Norge, teller alle innleveringer og fremføringer du har for sluttkarakteren din i Australia. På UTS var final exam kun 50 % av den endelige karakteren i fagene mine, så skippertak fungerer dårlig. Semesteret mitt var veldig intensivt med mye skolearbeid, men det varte kun fra starten av august til begynnelsen av november. Resultatet av det er en laaang australsk sommerferie 🙂

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg hadde ikke kommet meg til UTS uten hjelpen jeg fikk fra Kamilla i Sonor. Hun er en utrolig dyktig rådgiver, og gjorde en virkelig solid innsats for at jeg skulle få all informasjonen jeg trengte fra UTS. Hun svarte kjapt på mail, og det gjorde kommunikasjonen upåklagelig.

Dette må du få med deg!

  • Utforsk Australia! Lei en campervan med venner og dra nord eller sør langs kysten. Utrolig mye gøy å se.
  • Sydney har veldig mye god mat å tilby. Det er ubegrenset med gode restauranter og kafeer du kan sjekke ut, i tillegg til en haug med matfestivaler. Newtown er et bra sted å starte.
  • Surf Camp ved Seven Mile Beach i starten av semesteret var awesome.
  • Coastal walk fra Coogee til Bondi og fra Manly til Spit Bridge er verdt å gå. Masse fin natur.
  • Få deg venner fra hele verden!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det er dyrt å bo i Sydney! Før jeg reiste ned, kikket jeg på UTS Housings priser på delte hybler på campus og syntes det var altfor dyrt. Etter et halvt år her har jeg innsett at prisene faktisk er ganske bra. Du slipper kollektiv transport til universitetet, og du får mye sosialt inkludert i prisen.

Jeg har vært her i 5 måneder, og har fortsatt ikke sett en eneste slange eller merket noe til giftige edderkopper. Så det er ikke noe å frykte 🙂

Kontakte Øyvind S. Waldeland? oywaldeland@gmail.com