University of San Francisco

Navn: Ole Martin Ek

Alder: 28

Hvor studerer du?
University of San Francisco

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Master of Arts in Sports Management, 2,5 måneder inn i programmet som er toårig.

Dette er Ole Martin sine opplevelser ved University of San Francisco:

Mine opplevelser med skolen så langt har vært veldig bra! Hverdagen vår er mer praktisk rettet enn andre studier. Det vil i utgangspunktet si at vi har egentlig kun forelesning en dag i uka. Den er dog obligatorisk, og den er på kvelden. Vi har akkurat blitt ferdig med første fag og begynt på et nytt. Hvert fag varer mellom 6 og 8 uker på mastergradprogrammet jeg går på, slik at det er intensivt, praktisk og rettet mot sportsindustrien. Man får da hovedsaklig oppgaver mellom hver forelesning, som må gjøres og leveres inn/fremføres enten ved neste forelesning eller en gang i løpet av faget; det kommer litt an på hvilken type oppgave det er.

Hovedpoenget med dette mastergrad-programmet er at man skal ha minimum 160 timer internship. Det kan være i alt fra non-profitorganisasjoner, college-universiteter og lokale idrettslag til sportslige markedsføringsorganisasjoner, agentselskaper, utstyrsleverandører innen sport og alle mulige profesjonelle idrettsklubber på de høyeste nivåene innen sport i USA. Utenom det er det tonnevis av arrangementer som popper opp; alt fra paneldebatter og nettverkskvelder til frivillighetsarbeid for alle mulige organisasjoner. Du fyller hverdagen med det du vil selv og har tid til; i hvert fall sånn etter hvert. I starten kan det være vanskelig.

Skolen har enorme ressurser! For det første så har de alumni (tidligere elever) som jobber overalt (college, MLS, NBA, NFL, NHL, agentselskaper, markedsføring, branding, media, you name it…)! Det betyr at det er muligheter for å få hjelp til diverse oppgaver fra de du får tak i. De har for eksempel også et bok- og datasystem som gjør at du kan få tak i kontaktinfo til omtrent alt som kan krype og gå innenfor sportens verden her borte, og en god del internasjonalt. I tillegg er forelesere og de som har ansvaret for programmet svært hjelpsomme.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var veldig hjelpsomme, på den måten at de hadde en ganske oversiktlig mal over hva du trenger i søknadsprosessen. De har også hatt kontakt med den aktuelle skolen på forhånd, slik at når du søker gjennom SONOR, så vet skolen at søkeren er seriøs og de tar vedkommende seriøst.
Jeg fikk god oppfølging på både mail og telefon til det jeg trengte, og sånn sett er det bra å søke gjennom en organisasjon som vet hvordan prosessen fungerer, og som eventuelt kan hjelpe til med å finne ut av ting om det skulle være noe.

Dette må du få med deg!

Foruten Golden Gate Bridge og Alcatraz så må det vel kanskje være å ta seg en tur opp til Lake Tahoe og stå litt på ski i en eller annen form. Utenom det så må det gå litt etter interesser. Gjør litt research, få med noen venner og lei en bil for noen dager sånn at dere kan kjøre litt rundt og se på det dere har interesse av.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Det er ikke nødvendigvis noe jeg skulle visst, fordi jeg visste det jeg trengte,  men husk å gjøre litt research angående skolen og byen, særlig geografisk, så du vet hvor du bør og ikke bør ferdes. Ta kontakt med tidligere eller nåværende elever hvis du får tak i noen, og forhør deg litt. De er vanligvis vennlige mennesker, akkurat som deg.

Kontakte Ole Martin Ek? oek@usfca.edu