Hawai’i Pacific University

Navn: Ole Martin Aabrek Næss

Alder: 21

Hvor studerer du?
Hawaii Pacific University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Science in Business Administration with a concentration of Business Economics, Tredje Semester

Dette er Ole Martin sine opplevelser ved Hawai’i Pacific University:

Hawaii Pacific University (HPU) er perfekt for deg som leter etter et universitet som bryr seg om deg som student. De forskjellige klassene har et maks antall på 30 studenter, så du vil alltid få muligheten til å bli godt kjent med lærerne dine, og du blir ikke et nummer i boken, som ofte er tilfelle på skoler med 100-200 studenter per klasse. Jeg liker å kalle det skreddersydd læring. “Academias” er et uttrykk for en lærer som har vært lærer hele livet, og ikke jobbet med noe annet. På HPU har du det motsatte. Lærerne ved skolen har alle erfaring fra området som de lærer. Jeg har for eksempel hatt en økonomi lærer som jobbet som økonom i Det Hvite Hus under President Gerald Ford. Mens en annen læreren har ledet en suksessfull handels kjede i New York. HPU er med andre ord ikke ditt vanlige universitet.

Når man går på HPU, så krever Lånekassen at man fullfører 5 fag per semester. Hvert fag er 3 timer per uke. Noen fag har du 1 time, 3 dager i uken, andre fag har du 1.5 time, 2 dager i uken, eller så hender det at man har fag 3 timer, 1 dag i uken. Semesteret på HPU varer i 15 uker, hvorpå man har mid-term exam og Final exam. Prøver og prosjekter utenom dette er veldig variert fra klasse til klasse.

Som bachelor student så har man veldig mange valgmuligheter i henhold til hvilken fag man tar hvert semester. Man får en liste med fag man må fullføre i løpet av bachelor graden, og ut fra denne så kan man skreddersy sin egen timeplan, så lenge man møter kravet til de forskjellige klassene. Dette er en frihet som man ikke får mange plasser, og på grunn av det så har jeg mye tid til å utforske alt det fantastiske Hawaii har å by på.

På HPU har man tilgang til en mangfold av ressurser. Flere biblioteker hvor studentene har tilgang til å bruke MAC maskiner. HPU har studentklubber for enhver smak, så det skal ikke stå på tilbudene. For ikke å snakke om alle stedene man får rabatter for, bare av å være HPU student. Skolen anskaffer buss pass for alle studenter, slik at man kan komme seg fra A-B uten noen ekstra kostnader. Skolen er #1 i USA på antall flerkulturelle studenter. Hawaii ligger midt i mellom Asia og Nord Amerika, og det varme været tiltrekker studenter fra hele verden til skolen.

Dette må du få med deg!

  1. Å se soloppgang fra fjellet, Koko Head. En “must-do” når man bor på Hawaii.
  2. Svømme med ville delfiner og skilpadder. Turtle Bay ved North Shore er en strand der man er garantert å finne skilpadder om man har med seg dykkermaske. Delfiner er vanlig å se i Hawaii, men om man besøker vestsiden av øyen, så er sjansen stor for at man kan svømme med ville delfiner. Jeg har aldri følt meg mer ett med naturen som den gangen da jeg hadde en delfin som svømte under, og en delfin som svømte over meg – Noe mer naturlig skal man lete lenge etter.
  3. Delta i arrangementer fra ANSA Hawaii (Association of Norwegian Students Abroad). ANSA er en fin måte å møte både norske og internasjoanle studenter. Vi arrangerer mange forskjellige events i løpet av semesteret. Jeg er så heldig å være President i ANSA Hawaii. Sjekk oss ut på: https://it-it.facebook.com/ANSAhawaii eller via Instagram: ansahawaii
  4. Lær deg å surfe og opplev fjellene. Det finnes ingen bedre følelse enn å komme seg opp på et surfebrett. Hawaii byr på mange unike muligheter. Med uslåelig natur er det fantastisk for deg som liker å gå i fjellet. Jeg trodde den norske fjellheimen var flott, men Hawaii er noe helt unikt. Man får virkelig en jungelfølelse. Men farlige dyr? På Hawaii finnes det hverken slanger eller giftige edderkopper. Det farligste dyret man kan møte på er villsvin. Ikke så farlig med andre ord.  Treningslysten? Både Halv-maraton og hel-maraton finner sted på øyen.
  5. Camp på vestsiden av øyen (West side – Best Side). Se for deg solnedgang på en strand med et lite bål, og fjell så langt øye kan se på begge sider. Du blir vekket av at solen kommer opp bak fjellene, og idet du åpner teltet ditt, så ser du delfiner som hopper, og hval som skvulper opp og ned fra havet. Tror du meg ikke? Jeg har nemlig opplevd det opptil flere ganger.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Som Bachelor student skulle jeg ønske jeg visste at jeg burde besøke “Office of International Admissions” før klassene begynte, bare for å være 100% sikker på at alle fagene mine jeg skulle hatt overført fra min norske Videregående, faktisk ble overført. Litt mye frem og tilbake der, så jeg vil råde alle studenter å enten ta kontakt med skolen på international@hpu.edu eller besøke kontoret når man ankommer Honolulu.