University of Glasgow

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Oda Bolme

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of Glasgow, Skottland

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg går første år på fysikk med astrofysikk. Planlegger en femårig master, men har mulighet for å avslutte med en fireårig bachelor.

Dette er Oda sine opplevelser ved University of Glasgow:

Jeg som aldri hadde vært i Skottland før, var veldig spent på hvordan ting kom til å bli. Jeg dro over med mamman min, og hun ble værende en uke for å hjelpe til med handling, og bare for å ta en liten ferie. Vi reiste litt rundt i Skottland og så oss rundt. Skottland er helt fantastisk vakkert! Om en ikke vil studere her, er det likevel verdt en ferie!

Glasgow er en av de mest vennlige byene jeg har vært i, selv om byen har et ganske grumsete rykte. Jeg tror man er like trygg her som i noen annen by om man har med seg hodet når en vandrer rundt i gatene. Som student befinner jeg meg mest i områdene rundt universitetet på vestkanten, som er utrolig vennlig med sine mange kafeer og små butikker.

Jeg bor i en av universitetets studentboliger, Murano Street Student Village, og om en kommer for første gang for å studere her, vil jeg absolutt anbefale å bo i noe lignende. Man blir kjent med andre studenter, det er nære universitetet (gratis buss som går frem og tilbake mellom universitetet og boligene) og om det skulle være noe er det alltid hjelp og få.

Helt i starten av skoleåret brukte jeg mye tid på å bli kjent med universitetet og studiet. Det kan virke litt skremmende i starten, men etter noen uker har man kommet mer inn i studierutinen og alt faller på en måte litt på plass. Jeg fikk mye veiledning i starten, noe jeg likte veldig godt. Man får tildelt en veileder man kan avtale møte med når som helst og de har som regel svar på alt man lurer på.

Mitt inntrykk av The University of Glasgow er at de tar godt vare på studentene sine. De har ekstra forelesninger og veiledningstimer for de som ønsker det, et utrolig bra bibliotek man kan bruke gratis, treningssenter, nokså rimelig kantine som serverer god varmmat, jeg tror de fleste avdelingene har fellesrom hvor studentene kan spise lunsj og henge med venner. Jeg bruker fellesrommet i fysikkbygget hver dag.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg hadde ikke dratt til Glasgow uten SONOR. Det å få hjelp med søkeprosessen, svar på søknad osv. var utrolig hjelpsomt. Om jeg har spørsmål, vet SONOR svaret (eller vet hvem som har svaret).

Dette må du få med deg!

  1. Tchai-Ovna. Et tehus rett ved universitetet. Koseligere plass finner du ikke. Perfekt for en kopp te mellom forelesninger. http://tchaiovna.com/ 
  2. The yarn cake. For deg som liker strikking. Dette er en kafé som selger kake, kaffe/te og strikkestasj. Damene du finner der er de hyggeligste strikketuppene du kan finne i hele Storbritannia, det er jeg sikker på. Den ligger rett ved Murano Street også, om du ender opp der. http://www.yelp.co.uk/biz/the-yarn-cake-glasgow 
  3. Om du vil se deg rundt vil jeg anbefale en busstur med et av selskapene du finner på turistkontoret. Dra innom og spør en av guidene, de vet det meste. Bussturene er fantastiske, og ikke alt for dyre heller. Linken fører til et av selskapene. http://www.rabbies.com/

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg fikk ikke noen store sjokk da jeg kom hit for å være ærlig. Om jeg skal komme med noen råd så er det vel å tenke på økonomien, kanskje skaffe seg en sommerjobb og spare noen kroner så man har litt ekstra. Ikke få panikk hvis du synes alt er litt overveldende i starten, det går seg til, og som regel er alle andre rundt deg like vettskremt som deg..så det hjelper å snakke med andre studenter.  Utnytt deg av all hjelpen du kan få. Om du sliter med et fag, ta kontakt med lærerne dine, de er mer enn villige til å hjelpe. Meld deg inn i en klubb! Om det er sport, musikk eller andre interesser, kan jeg nesten garantere at det fins en klubb. Der møter du mange av dine fremtidige venner.

Kontakte Oda Bolme? obolme@gmail.com