Hult International Business School

Navn: Nora Børsum

Alder: 19 år (20 i april 2022)

Hvor studerer du?
Hult International Business School i Boston

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business

Dette er Nora sine opplevelser ved Hult International Business School:

Jeg bor på Hult House i Boston (noe man må gjøre det første året sitt på Hult). På Hult House er det mange forskjellige bo muligheter. Jeg bor på et Standard dobble room med min bestevenn og er veldig fornøyd med det. På rommet har vi et lite kjøleskap og litt forskjellige kjøkken gjenstander slik at vi kan lage frokost og lunsj på rommet. Det er også mulighet for å kjøpe frokost, lunsj og middag på campus.

En normal hverdag for meg starter med en treningsøkt på treningssenteret som er i første etasje på Hult House. Det er ganske rolig på treningssenteret, noe som er veldig behagelig tidlig på morgenen. Videre går hverdagene mine utpå skole. På mandager og onsdager har jeg tre fag og på tirsdager og torsdager har jeg to fag. Første semesteret hadde jeg min første time klokken 8:30, men dette semesteret har jeg lagt det opp slik at den tidligste timen jeg har er 10:00. Når jeg ikke har timer, sitter jeg på grupperom på Hult Center (disse grupperommene må bookes, men det er null stress) og gjør skolearbeid. Når det begynner å nærme seg middags tid, går jeg tilbake på rommet mitt og kjøper middagen min i kantinen på Hult House. Der er det mange forskjellige muligheter, alt fra salat til burgere.

Helgene er da ganske annerledes enn ukedagene. Helgen er ofte fra torsdag til søndag (jeg har ikke noen fag på fredager). Hvis jeg har mye skole blir helgene viet til å få gjort unna skolearbeid og innleveringer, men vi prøver alltid å få lagt inn litt morro også;) I helgene bør man, i hvert fall i starten, utforske byen. Det er en kjempekul by!! Vi drar ofte ut og spiser i helgene på forskjellige restauranter rundt i byen. Når det kommer til fest livet er det jo litt annerledes enn hva man er vandt til i Norge. Fordi man er under 21 kan det nok være litt begrensninger, men det finner man en løsning på, haha!

Alt i alt, synes jeg det er rimelig med skolearbeid. Det er kanskje mer enn hva man er vandt til på videregående, men det er forventet. Jeg føler ikke at jeg har hatt så mye skolearbeid at det har gått utover det sosiale livet mitt, det handler bare om hvordan man legger opp ukedagene sine. Det er også viktig å prøve å bli kjent med masse nye mennesker. Det er mennesker fra hele verden, så folk kan virke litt annerledes, men de fleste er veldig hyggelige når man blir kjent med dem. Man må bare huske at alle ønsker å bli kjent med noen, selv om de er litt tilbaketrukne.

Jeg vil også legge til at jeg er veldig fornøyd med lærerne på Hult. De aller fleste er raske på å svare på mails og de er alltid åpne for spørsmål og samtaler

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg opplevde hjelpen jeg fikk fra SONOR veldig bra. Jeg fikk en forståelse om hva jeg skulle møte, men på en annen side er det jo vanskelig å få et fullt bilde av hvordan skoledagene og livet i en by man aldri har vært i kommer til å være. Hvis noen har noen fler spørsmål til meg som er her, er det bare å sende en mail.

Dette må du få med deg!

  1. Få deg en god venn som du må kommunisere med på engelsk så fort som mulig, også blir det enklere å få flere venner deretter.
  2. Brødet i USA er super kjipt, så jeg anbefaler å få kjøpt en brødrister så fort som mulig når man kommer til Hult House.
  3. Snakk med professorene! De er ofte mye hyggeligere og åpne enn hva man først tror!
  4. Gjør rommet ditt litt hyggelig, haha!
  5. Gjør så mye som mulig skole i ukedagene, så du ikke drukner i skole når du først har fri!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg personlig synes det var litt vanskelig må studere på engelsk i starten. Jeg hadde 4 i internasjonal engelsk på videregående, men så lange man får seg venner og lærer seg til å snakke engelsk i hverdagen blir studiene også enklere å forstå, når det kommer til språket.

Kontakte Nora Børsum? noraborsum@gmail.com