University of Bristol

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Mia Skeie

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of Bristol, Bachelor i politikk, andre semester i mitt første år.

Dette er Mia sine opplevelser ved University of Bristol:

Å være student i Bristol er noe jeg kan anbefale på det sterkeste. UoB er en av de beste skolene (i hvert fall på rankinger) i England, og det merker man godt som student. Som politikkstudent tar jeg tre fag hvert semester, hvor hvert fag har to forelesninger og et seminar som korresponderer med forelesningene. Seminarveilederne er utrolig flinke, og de fleste av dem har jobbet innenfor faget og har mye erfaring å bidra med. Foreleserne, i hvert fall de jeg har hatt så langt, har vært utrolig flinke, og har gjort fagene veldig interessante. Man merker at universitetet holder en utrolig høy standard, og at hele opplegget er veldig bra gjennomført. Jeg bor utrolig sentralt, og det er ikke mer enn ca 5-10 minutters gange fra hvor forelesningene og seminarene foregår, og jeg går dermed som regel hjem dersom jeg ikke har noe på timeplanen. Ellers er biblioteket et fint sted å lese pensum, da det er et utrolig stort og fint bibliotek med massevis av plass og gode fasiliteter. De fleste bøkene som er nødvendig for faget kan man dessuten finne her, og det er som regel mange nok eksemplarer til at man kan låne dem med seg.

Jeg har egentlig ikke noe negativt å komme med når det gjelder undervisningen og hvordan den er lagt opp. Man føler virkelig at man blir tatt vare på som student, og at prisen man betaler for å gå på skolen, får man igjen i form av utrolig god oppfølging og et godt gjennomført system.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var til stor hjelp for meg gjennom søknadsprosessen. Helt fra jeg bestemte meg for å studere i utlandet, og til dagene før avreise fikk jeg kjempegod oppfølgning, og jeg fikk hjelp med det jeg måtte lure på. Dette var alt fra informasjon om skolene, til hjelp og nyttige tips om hva jeg burde skrive og ha med i min Personal Statement. Jeg vil absolutt anbefale å ta i bruk hjelpen man kan få fra SONOR, da hele prosessen ble mye enklere med deres hjelp. Ikke minst er det også utrolig dyktige veiledere med god erfaring som jobber der!

Dette må du få med deg!

  1. Det som topper listen over ting som er viktig å ta del i, er Freshers Week, som er den engelske versjonen av fadderuken som vi har på universiteter i Norge. Det var i løpet av denne uken at jeg ble kjent med de andre i bygningen og leiligheten, og det er også utrolig gøy! Det eneste er at man føler seg ganske så utslitt etter fem dager med et litt høyt inntak av alkohol, men det er likevel verdt det.
  2. På andre plass vil jeg si at det er viktig å få med seg det å være medlem i klubber og ”societies” ved skolen. Om man så bare er medlem i klubben som har med faget ditt å gjøre, er det en hel del eventer og såkalte ”bar-crawls” man kan være med på, som igjen er en flott måte å møte nye mennesker.
  3. På tredje plass vil jeg si at det er viktig å bare utforske byen. Bristol er en utrolig flott by med mange gamle, fine bygninger, og er generelt utrolig koselig.
  4. På fjerde plass vil jeg si at det er verdt å få med seg konserter i Bristol. Det er flere lokale band som spiller på forskjellige barer og puber, og mange av dem er utrolig flinke. Hvem vet, kanskje får du sett et band som om noen år er verdenskjent?
  5. Jeg har egentlig ingenting på femte plass, men det er så klart mange severdigheter som man kan utforske i Bristol. Museum, dyrehage (har hørt rykter om at det var veldig masse å se der), et utrolig bra uteliv og masse flotte restauranter og cafeer. Det er jo også verdt å ta seg en tur til London, da det kun er halvannen time med toget dit. Når jeg tenker over det, er det veldig mye med studentlivet i England som baserer seg på uteliv og slikt. Engelskmennene er veldig glad i å ta seg en fest, og ikke minst er de veldig sosiale i slike sammenhenger. Jeg anbefaler å ta del i det (om du drikker eller ikke), for det byr på mange morsomme opplevelser som jeg er glad for å ha fått med meg!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Eneste jeg gjerne skulle visst før jeg kom til Bristol, var at jeg ikke hadde trengt å være så nervøs som jeg var i månedene før jeg reiste. Å skape seg et nettverk av venner og bekjente er mye enklere enn jeg hadde trodd, spesielt dersom man bor i University Accomodation, hvor man bor i en leilighet med kun andre førsteåringer som er like nervøse og spente som deg selv. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte dette, og anbefaler alle å gjøre det!

Kontakte Mia Skeie? mia.skeie@live.no