University of Technology Sydney

Navn: Melanie Elisabeth Charlesworth

Hvor studerer du?
University Technology Sydney

Dette er Melanie sine opplevelser ved University of Technology Sydney:

Jeg er kjempe fornøyd med valget av studie sted og UTS. Skolen har nådd all forventninger og mer. Dette semesteret hadde jeg skole tirsdag til fredag. Dagene er ikke fulle, 1.5-2 timer forelesning og 1 time med tutorial, der du kan spør om spørsmål ang lekser og ting du ikke forstår. Du setter opp tidene som passer best for deg, så egentlig bestemmer du din egen timeplan. Resten av dagen bestemmer du selv va du velger å gjøre. Bibloteket er oppe til sent om du vil sitte der å studere før du drar hjem. Er det oppgaver du ikke forstår, eller ligger du litt etter er det mye hjelp og få. Du kan gå til timer der gamle elever har undervisning som kan hjelpe deg mer. De har også noe som heter UTS:Helps som kan hjelpe deg med skrive oppgaver. De leser gjennom og gir deg gode tips. Jeg har brukt det en del med mine oppgaver i og med at Australia skriver litt annerledes enn det vi hjemme i Norge gjør.

Ellers er livet i Australia ganske fantastisk. Folkene er veldig i møte kommende og er ikke vanskelig å få venner. Noe som jeg også kan dele med dere er ang student visum. Jeg fikk opptak av skolen 2 uker før skolen begynte. Så ble litt problemer med å søke student visum når ikke alle papirene var i boks, så jeg reiste ned med turistvisum. Sonor var ikke sikker på om jeg kunne søke studentvisum så lenge jeg var i landet. Men det gikk an. Når alle papirene var i boks, gikk jeg til den australske ambassaden i byen og fikk fikset det. Var ingen problem så lenge du hadde alle papirene.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen av SONOR var heilt fantastisk. Fikk svar på alt jeg lurte på! Og ikke minst hjelp til alt. Er veldig fornøyd med Kamilla Stølen. Hadde det ikke været for henne så hadde jeg ikke vært i Sydney dette semesteret! Siden jeg fikk resultatene på eksamen min veldig sent, ble det veldig travelt med å sende inn alle papirene til skolen. Å ikke minst måtte vi tenke på tidsforskjellen. Men takket være Kamilla, kom vil i mål og drømmen om å studere i Australia ble til virkeligheten. Tusen takk!!

Dette må du få med deg!

Sydney er en by med så mange muligheter at en vett ikke hvor man skal begynne! På tide å komme å utforske om du ikke alt har vært her!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg leste meg opp til mye av informasjonen av skolen før jeg dro og fikk vite ganske mye når jeg deltok på orientation-week som jeg anbefaler alle og gjøre. Du får virkelig mye ut av det. Å ikke minst treffer du mange nye folk.

Kontakte Melanie Elisabeth Charlesworth? Melanie.c93@hotmail.com