Pacific Lutheran University (PLU)

Navn: Megan Muravez

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
Jeg studerer på Pacific Lutheran University som ligger i Tacoma, Washington. Campus ligger ca. 40 minutter unna Seattle med bil, så man får rolige omgivelser til hverdags med mulighet for storbyopplevelser i helgene!

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en bachelor i Business Administration med en konsentrasjon i Markedsføring. Jeg er nå i over halvveis inn i andre året mitt, som vil si at jeg har halvannet år igjen på PLU. Det amerikanske universitetssystemet tilrettelegger for en mer individualisert utdanning, med tanke på at man kan kombinere ulike majors og minors. Dette synes jeg er en stor fordel ved å studere i USA, og jeg oppfordrer alle til å ta en minor! I tillegg til en BBA tar jeg en minor i kommunikasjon. Denne kombinasjonen gjør at jeg har fått en bredere forståelse av hvordan markedsføring fungerer i næringslivet, og med fag som “Gender and Communication” og “Intercultural Communication” får jeg også satt utdannelsen min i et verdensperspektiv.

Dette er Megan sine opplevelser ved Pacific Lutheran University (PLU):

Jeg elsker hverdagen min på PLU! En av de største kontrastene fra norsk videregående er at man får mye mer frihet til å gjøre akkurat det man vil. Det som er så fint med PLU er at skolen føles som et hjem, og jeg ser kjente ansikt hvor enn jeg går.

Hverdagen min for øyeblikket består av fag som starter mellom 8-9 om morgenen, og deretter en forelesning senere på dagen fra klokken 14-15:30. Jeg er ikke egentlig en morgenperson, men ettersom jeg jobber 18 timer i uken må jeg starte dagen tidlig for å få tid til alt. Når det er sagt, så kan du legge opp timeplanen din til eget ønske, og for de fleste fag så har man mye fleksibilitet når det kommer til tidspunkt. Kjæresten min, for eksempel, starter stort sett hver dag med fag som begynner klokken halv 12 på formiddagen! PLU er et mindre universitet, med litt over 3000 studenter totalt. Dette er en av de beste fordelene med skolen, ettersom klassestørrelsene som regel ligger mellom 20-30 elever. Det har gjort at jeg har fått utrolige relasjoner til professorene mine, som jeg tror vil hjelpe meg når jeg skal søke på jobber til neste år. En annen bonus ved små klasser er at timene våre er ofte diskusjon baserte, så man slipper å høre på en foreleser i 2 timer i strekk.

Som jeg nevnte tidligere, så jobber jeg ved siden av studiene. Jeg jobber med sosiale medier og rekruttering for opptakskontoret, og som barista på skolens tre kafeer. Å ha jobb i tillegg er noe jeg ville anbefalt alle å gjøre, da man møter mange nye mennesker samtidig som man får tjent lommepenger. Pengeforbruket mitt overgår sjelden det jeg tjener opp gjennom jobbene mine.

PLU har et livlig studentliv, og de arrangerer ulike events hele tiden. Dette er også en veldig fin måte å møte andre på, ettersom amerikanere generelt sett er mer pratsomme – de tar initiativ!

Dette må du få med deg!

  1. Pike Place Market i Seattle
  2. Hiking Mount Rainier
  3. Amerikansk Fotball (både PLU kamper og ved større universitet)
  4. 17. Mai toget i Ballard – det er det største i verden utenfor Norge, og tar sted i en bydel i Seattle. Jeg gikk sammen med andre nordmenn for PLU i fjor, og gatene var helt fulle av tilskuere.
  5. Alle arrangement som ANSA Washington står for

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle ønske jeg visste om SONOR! Jeg er halvt-amerikansk, og moren min studerte i USA i sin tid. Derfor var hun mitt eneste referansepunkt når det gjaldt hvordan jeg skulle søke på skolen. Jeg søkte som en “domestic student”, og måtte sende inn alle dokumenter og holde styr på alle fristene selv. Det var en veldig overveldende situasjon siden jeg ikke benyttet meg av andre ressurser. Når jeg hører om hvordan søknadsprosessen var fra noen av mine norske venner her på skolen, så skjønner jeg at det er mye mindre frustrerende dersom du søker via SONOR.

Kontakte Megan Muravez? Dersom du er interessert i å høre mer om PLU, eller du lurer på litt mer generelle ting om hvordan det er å studere i USA -- bare send meg en email! Jeg jobber på det internasjonale opptakskontoret på skolen, og synes derfor det er utrolig kjekt å snakke med potensielle studenter! Jeg kan nås gjennom e-mailen muraveme@plu.edu! Jeg har ikke en blogg selv, men PLU har en delt blogg for oss som jobber på det internasjonale opptakskontoret. Bloggen ble laget for potensielle internasjonale elever, og oppdateres jevnlig.