Auckland University of Technology

Navn: Martin S. F. Dyrseth

Alder: 21 år

Hvor studerer du?
AUT

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Study abroad, for et helt år hvor jeg da tar forskjellige fag basert kun på interesse for å finne ut hva jeg ønsker å studere når jeg igjen er i Norge. I skrivende stund har jeg akkurat kommet i gang med mitt andre semester.

Dette er Martin sine opplevelser ved Auckland University of Technology:

Hvor skal jeg begynne? AUT er en skole som setter pris på mangfold og tar vare på hver enkelt elev, akkurat som du er. Skolesystemet er for det første helt annerledes fra Norge; med mid-break (takk Gud), essayinnleveringer, presentasjoner, oppgaver og lesestoff som må gjøres. Noen fag har ikke eksamener fordi de har mer innleveringer gjennom semesteret, som da gjør opp for selve eksamenen (DIGG). Det er et mye mer intenst semester, men hvor du igjen sitter med mye mer kunnskap og forståelse enn hva du ville gjort i Norge, føler jeg da. Noen klasser er mer personlige enn andre. Fra lærere du ikke vet navnet på til lærere du mailer med ukentlig (beste læreren), der du føler du blir sett, hørt og forstått som en internasjonal elev og person. De klassene satte jeg veldig pris på. Dette varierer veldig fra klasse til klasse. Er det en ting som er felles for alle klassene er det gruppearbeid, du skal ikke gå gjennom AUT alene, her organiserer de gruppeoppgaver som i presentasjon, egne nettsider hvor dere jobber sammen mot et spesifisert mål, og essays.

Jeg fant disse opplevelsene veldig skumle i starten, men igjen det var da jeg møtte venner, ble kjent med de lokale, andre internasjonale og følte at jeg hadde en klasse å glede meg til. AUT har utrolig mange kanaler der du kan søke om hjelp, organisere gratis skriveøkter (hvor jeg selv må finne veien til dette semesteret) og annen type hjelp. Selve skolen er kjempefin, med masse fasiliteter som passer hver en student, med billig mat rundt hjørnet (yay) og en egen studentbar.

Jeg satte veldig pris på AUT dette semesteret som var og gleder meg til det kommende.

 

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Kunne aldri klart meg uten den gode hjelpen fra Kamilla fra SONOR. Satte så stor pris på de møtene vi hadde på hennes kontor i Bergen og emailene derfra. Uten henne hadde jeg ikke sittet i Auckland den dag i dag. Jeg trodde det å studere i New Zealand var kun for de rike, og at prosessene var uendelig umulige. Tenkte at dette var kun en drøm jeg kunne se langt etter. Kamilla var tydelig og klar på at du trengte ingen rik tante for å studere i Auckland, men at prosessen er lang. Det var den, men noe vi taklet kjempefint. Med raske svar på e-mail, mulighet til å ringe og en profesjonell og tydelig kunnskap kom jeg meg hit. Alt takket være Kamilla. Jeg setter fortsatt den dag i dag enormt stor pris på Kamillas hjelp. Dette har vært den beste tiden av livet mitt så langt. SONOR har gitt meg muligheten til å møte de råeste menneskene jeg nå har grodd fast i hjerterota, og muligheten til å se «Perfect places» (av Lorde) rundt om i hele landet. New Zealand har gitt meg mer enn jeg noen gang har tenkt var mulig. En stabil selvtillit, en bedre engelsk, en vid åpen dør for nye mennesker fra hvilken som helst kultur og muligheten til å rett og slett finne meg selv. Tusen takk, Kamilla. Tusen takk, SONOR.

Dette må du få med deg!

1. Det første du må gjøre er å dra til Mount Eden, få den kuleste utsikten du kan tenke deg, over en vulkan og skyline over hele byen.
2. Rangitoto Island (vulkanøy), Tiritiri Matangi (fugleøy) Island og Waiheke Island (min favoritt, vinturer). Dette er da ulike øyer utenfor Auckland, hvor du tar båt fra sentrum.
3. Coromandal, hvor du besøker Cathedral Cove og Hot Water Beach (graver deg et eget basseng i glovarmt kildevann, KULT)
4. Se glow worms! New Zealand er magisk.
5. Wanaka (favoritt stedet mitt i New Zealand) – Sørøya
6. Russell (andre favoritt stedet mitt i New Zealand) – Nordøya
7. Family Bar – beste baren i byen

SPØR MEG! Jeg har vært i hver en krok i NZ. Kan ikke ramse opp alt jeg liker her

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg følte at Kamilla og jeg hadde alt under kontroll til da jeg kom hit. Livet ble snudd opp ned, men det skal det. Gled deg!

Kontakte Martin S. F. Dyrseth? martinfdyrseth@outlook.com