Unviersity of Southampton

University of Southampton

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Marte Krokstad Aun

Alder: 19

Hvor studerer du?
University of Southampton

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bsc Marketing with Placement Year, har akkurat begynt på andre år (26.09.2016).

Dette er Marte sine opplevelser ved University of Southampton:

Førsteåret bor de aller fleste i halls på campus, og siden alle er i samme båt var det en flott mulighet til å få venner på tvers av universitetet. Mine beste venner i England møtte jeg i halls i førsteåret og vi har nå leid oss hus sammen. Halls er en flott opplevelse fordi man får et ganske tett knyttet nettverk og det er alltid folk i nærheten dersom man lurer på noe.

Skoledagen består av noen forelesninger og mindre tutorials, hvor vi sitter i mindre klasser og får hjelp av foreleserne. Med mye selvstudium har jeg en del tid til å jobbe for meg selv eller i grupper, og da er biblioteket og kafeene på campus gode å ha.

Ressurser ved University of Southampton

University of Southampton har mange ressurser man kan benytte seg av. Jeg brukte skolens portaler til å finne frivilligarbeid, noe som har vært med å gi meg verdifull erfaring. Ellers utlyser de internship-muligheter og andre jobber som kan være svært hjelpsomt hvis man har lyst til å tjene litt penger eller få erfaring mens man studerer her.

På fritiden er det også alltid noe å finne på. Vi har en egen kino, stort treningssenter og pub på campus hvor det arrangeres karaokekveld ukentlig. I tillegg er det veldig mange societies og sportsgrupper som organiseres og der er det noe å finne for alle, fra fekting til kakedekorering til pokersocieties.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR har vært helt fantastiske. Veilederen min stilte alltid opp og var spesielt behjelpelig gjennom hele søknadsprosessen. Jeg hadde nok ikke vært her i dag hadde det ikke vært for SONORs hjelp!

Dette må du få med deg!

  • Julemarkedet i Winchester er utrolig koselig http://www.winchester-cathedral.org.uk/home/christmas-at-the-cathedral/christmas-market/
  • Isle of Wight er en vakker øy like utenfor Southampton. Blant annet ligger Osbourne House der, hvor den berømte Queen Victoria pleide å holde til. http://www.visitisleofwight.co.uk/
  • Midt i byen ligger West Quay, et av Storbritannias største kjøpesentre som er den perfekte plassen å dra for å shoppe. (Lite tips: West Quay er uttalt som West Key, noe jeg ikke visste da jeg ankom og spurte meg rundt ) https://www.west-quay.co.uk/
  • I Southampton finner man den beryktede nattklubben Jester’s. Den er kjent som Storbritannias aller verste og er noe man definitivt bør få krysset av lista når man kommer hit.
  • På grunn av Southamptons flotte beliggenhet og Englands gode jernbanenettverk anbefaler jeg også å oppleve andre byer og steder her. England har mye forskjellig å by på. Universitetet arrangerer ulike turer som man kan dra på i grupper hvis man vil, blant annet til Oxford, Bath og Stonehenge.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg var utrolig nervøs når jeg kom, redd for å slite språklig, redd for å ikke passe inn, men alt var utmerket lagt opp fra starten så det var ingen grunn til å bekymre seg. Universitet møtte meg på flyplassen og tok meg med til Southampton, ga meg all informasjonen jeg trengte og arrangerte ulike events for å gjøre alle internasjonale studenter kjent med området, skolen og den engelske kulturen.

Kontakte Marte Krokstad Aun? markroaun@gmail.com / mka1g15@soton.ac.uk

Les studentes blogg