University of Auckland

Navn: Marius Andreas Lund Normann

Alder: 20

Hvor studerer du?
University of Auckland, New Zealand

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Global Studies (Transnational Cultures and Creative Practices) - første år

Dette er Marius Andreas sine opplevelser ved University of Auckland:

En normal dag for meg består av å stå opp rundt 9 tiden, for da har jeg god tid. Meste parten av forelesningene og tutorialene mine er midt på dagen mellom 11-16. Dette gir meg tid til å lese meg opp til forelesningene, jeg prøver å få gjort det dagen før, men er ikke alltid man har tid til det. Jeg har som regel gode pauser mellom forelesningene, jeg tilbringer som regel dem på citzy campus, enten på en kafé eller biblioteket, hvor jeg jobber meg oppgaver eller bare slapper av. For meg benytter jeg den tiden til å forberede meg mest mulig til timene den dagen, for det er ganske forskjellige fra professor til professor hva de forventer at du kan og hvorfor fort de går gjennom fagstoffet. Lesestoffet blir som oftest forklart i forelesningene og det gir meg en bedre forståelse av det. Noe annet som er veldig lurt å gå til er tutorials, det er mindre grupper fra forelesningene som går gjennom hva som er teamet den uken, med en bedre mulighet til å spørre spørsmål.

Akkurat nå bor jeg på campus som gir meg god tilgang til UoAs resurser, ikke bare biblioteket, de organiserer studiegrupper for forskjellige studier med en eldre student som har gode tips og råd.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

 Hjelpen jeg har fått fra SONOR har både vært rask og hjelpsom. Det hele startet med at jeg sendte en email å spurte noen spørsmål om å studer i New Zealand, og nå over ett år senere sitter jeg her. De har hjulpet meg med alt fra å søke på studieplassen, problemer med lån og visum.

Dette må du få med deg!

  • Spør om det er noe du lurer på, de er mer en villig til å hjelpe deg.
  • Bli kjent med universitetet fort, gå på orientaion.
  • Få med noen venner å dra på en utflukt til en strand
  • Ta med bilder som du kan henge opp, da får du litt mindre hjemlengsel
  • Søk på universitetets accommodations det første året ditt

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Hvor mye Maori kultur er en del av hverdagen. På den første dagen hadde de en lang tall med fakultetet, og de snakker Maori, akkurat da følte jeg meg veldig ignorant. Det er også en vane sak å gå fra og snakket norsk til engelsk 24/7.

Kontakte Marius Andreas Lund Normann? mariusnormann10@gmail.com