University of Technology Sydney

Navn: Marie Bull-Engelstad

Alder: 24

Hvor studerer du?
University of Technology Sydney (UTS)

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg studerer master i Human Resource Management, og begynner på mitt 2. semester i august 2013.

Dette er Marie sine opplevelser ved University of Technology Sydney:

Det som er bra med UTS er at man på mange måter setter opp sin egen timeplan slik at man kan samle det meste på to eller tre dager. Selv dro jeg mye inn til uni hver dag sist semester selv om jeg bare hadde timer tre dager i uken. Det var mye oppgaver under semesteret, både i grupper og individuelt. Det positive er at vi hvert semester har en uke ferie når man akkurat er halvveis, og i tillegg en studieuke uken etter, som er lagt opp til å jobbe med oppgaver eller eksamener for de som har det.

Undervisningen er stort sett lagt opp slik at man har 90 minutter lecture etterfulgt av 90 minutter tutorial. I tutorials er man ofte litt færre elever og jobber mer praktisk med pensum, noe jeg syns er veldig lærerikt. Har man litt tid mellom timer man har samme dag, setter jeg meg stort sett på biblioteket og jobber med oppgaver eller leser. Har man ikke så mye tid, er det mange steder i nærheten der man kan ta en kaffe for eksempel.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg ble veldig godt tatt imot da jeg kontaktet SONOR. På min første veiledningstime satt vi oss ned og så på alle mulighetene jeg hadde, og det var faktisk studieveilederen jeg snakket med som foreslo Australia. Jeg var også på utdanningsmesse bade i Trondheim og i Oslo der jeg traff flere av SONORs samarbeidsskoler som jeg vurderte. Det gav meg et veldig klart inntrykk av skolene. Husker godt at representanten fra UTS var utrolig imøtekommende og hyggelig, som gav meg et veldig godt “førsteinntrykk” av skolen.

Ellers fikk jeg veldig god oppfølging og hjelp fra SONOR gjennom hele søknadsprosessen, som jeg satte utrolig pris på. De var raske med å svare på mail og var generelt veldig løsningsorienterte hvis noe plutselig dukket opp. Jeg vil absolutt anbefale å kontakte SONOR for andre studenter som planlegger utenlandsstudier!

 

Dette må du få med deg!

  • 17. Mai i Sydney var fantastisk! George Street blir stengt av for at vi skal få ha vårt eget 17.mai tog, og alle er bare i strålende humør hele dagen.
  • Mardi Gras Festival
  • Sjømannskirken i Sydney som ligger i Manly. Her er det risgrøt og vafler hver lørdag og man får blant annet kjøpt melkesjokolade, makrell i tomat og smågodt som er typiske savn man får i utlandet.
  • Hunter Valley i NSW. Har faktisk ikke vært der enda, bare hørt at det er helt fantastisk og masse god vin å smake på. Gleder meg til å dra dit!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Et lite tips jeg ikke hadde fått med meg er at man bør velge enrolment session så tidlig som mulig. Da har du mye flere valgmuligheter når det gjelder hvordan timeplanen din vil se ut, og man unngår å bli uheldig med timeplanen sin.

Kontakte Marie Bull-Engelstad? marie_bull_89@hotmail.com