University of Western Australia

Navn: Mari Westad

Hvor studerer du?
University of Western Australia

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
En dobbelgrad i ledelse og psykologi. Ferdig med første året.

Dette er Mari sine opplevelser ved University of Western Australia:

På UWA er jeg en del av et fantastisk mangfold av studenter fra hele verden. Jeg har fått en kulturforståelse og åpenhet som jeg aldri ville fått på et norsk universitet. I tillegg har den sjarmerende australske aksenten kommet på plass, og det er godt å aldri mer føle seg usikker om man plutselig blir tvunget til å snakke engelsk i en skole eller jobbsituasjon.

Omgivelsene på UWA er nydelige, og det er ikke uten grunn universitetet er kjent som å være et av verdens vakreste. Jeg går på forelesninger, henger med venner på den lokale studentpuben, tar en joggetur langs elven, er et aktivt medlem av den lokale danseskolen og utøver yoga sammen med medstudenter i en av parkene på campus.

Språkbarrieren var veldig frustrerende første semester, men jeg fikk utrolig god støtte fra rådgiverne mine på business school og fikk klar beskjed om å ikke gi opp. De bryr seg virkelig om studentene sine. I tillegg har de flere kurs og gruppeaktiviteter om man som internasjonal student ønsker å forbedre sin akademiske engelsk, lære å skrive bedre essays etc.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

At jeg ønsket å studere i Australia var det ingen tvil om, men det var Sonor som fikk meg til å ta steget. Det er godt å ha en organisasjon med kunnskap og egne erfaringer fra studier i utlandet, og jeg følte at det var en trygghet å dele søknadsprosessen med dem. Jeg er sikker på at jeg sendte tusen mailer til Margit før jeg reiste nedover til Australia, og hun var behjelpelig og støttende hele veien.

Dette må du få med deg!

  1. Meld deg inn i en universitetsklubb. Det er en universitetsklubb for enhver smak her nede, og det er utrolig mye morsomt og sosialt som arrangeres. En flott måte å bli kjent med andre på!
  2. Invester i en mugge med filter. Det tok meg et halvt år å finne ut at man kan få kjøpt slikt. Vannet her nede smaker badebasseng, så en sånn mugge er gull verdt for bortskjemte nordmenn.
  3. Med deg inn i Perth International. Dette er en studentorganisasjon som arrangerer masse sosiale lag. Alt fra pub crawl til fotokurs. De holder til på UWA.
  4. Dra på roadtrip. Man kan ikke være i vestaustralia uten å dra på en biltur. P.S avstandene er ENORME.
  5. Skal du kun studere her ett semester og du har muligheten til å velge, så kom fra februar til juni. Været andre semester er ikke særlig bra.
  6. http://www.gumtree.com.au/ Kanskje Perth’s beste nettside. Her finner du ALT du kan kjøpe/leie/låne/få. Alt fra romkamerater til sykkel til hus til privatlærere.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg kunne tenkt meg å vite at Gumtree websiden fantes, for de som ønsker å bo utenfor compus. I tillegg ville jeg anbefalt kommende studenter å melde seg inn i de ulike internasjonale facebooksidene til UWA og Perth før de dro nedover. Dette er en utrolig kjekk måte å bli kjent med nye folk på, i tillegg til at det er veldig mange som utlyser ledige rom i share house og som gir generelle tips om de ulike suburbs’a.

Kontakte Mari Westad? mari.westad@hotmail.com