Northumbria University, Newcastle

Navn: Mari Negård

Alder: 21 år

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor i kriminologi, ferdig med første semester.

Dette er Mari sine opplevelser ved Northumbria University, Newcastle:

Jeg har akkurat fullført mitt første semester ved Northumbria University i Newcastle og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg studerer kriminologi og det er lagt opp slik at du har 3 fag per semester det første året. Det er en forelesning (på ca 2 timer) og et seminar (på ca 1 time) til hvert fag pr uke, og jeg er på skolen tre dager i uken. Jeg liker måten det er lagt opp på fordi det gir deg muligheten til få mye ut av forelesningene, samtidig som man går mer i dybden i seminargruppene hvor det er ca. 20 personer pr gruppe, og her er det vanligvis mye diskusjoner, gruppeoppgaver og mer kreativt arbeid hvor studentene deltar mer aktivt.

Med en slik timeplan gir det også mulighet til å jobbe mye utenom forelesningene, og Northumbria har et stort bibliotek som er åpent 24/7, i tillegg til egne arbeidsområder tilhørende hvert fakultet. Når du begynner på studiet får du også en personal tutor som er en personlig rådgiver som du kan gå til når som helst og som hjelper deg med alt av spørsmål, og både professorene og universitetet har tett og god oppfølging med studentene.

Universitet tilbyr også flere kafeer, kaffebarer, matbutikk og et treningssenter inne på universitetsområdet, og det ligger ekstremt sentralt til, så man finner restauranter, shoppingmuligheter og andre severdigheter kun et par minutters gange fra skolen. Det er alltid noe å gjøre, og universitetslivet i Newcastle er veldig sosialt og gøy!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR hjalp meg helt fra før søknadsprosessen, da jeg først begynte å tenke på at jeg ønsket å studere utenlands, og til jeg kom meg frem til Newcastle. Det er en del man skal gjennom i søknadsprosessen, med Lånekassen og mye praktiske ting, i tillegg til at man har en del spørsmål, og her har SONOR vært utrolige hjelpsomme! De er alltid raske og gir svar på det man lurer på, og man føler seg trygg på at alt er i orden.

Dette må du få med deg!

1. Freshers week! Freshers week er tilnærmet det samme som fadderuke i Norge, og dette er en veldig fin mulighet til å bli kjent med andre studenter, universitetet og selve byen. Det arrangeres ting som utflukter, cafècrawls, barcrawls osv.

2. Dra ut til kysten! I områdene Tynemouth og Whitley Bay ligger det mange fine strender og koselig spisesteder, og det er en ca.30 minutters tur med metro fra byen.

3. Museum. Newcastle har flere museum som Life Science Centre, Discovery Museum og Baltic Centre for Contemporary Art (fin utsikt over Newcastle fra de høyere etasjene).

4. Fotballkamp på St. James Park.

5. The Quayside.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Se og søk etter bosted tidlig! Førsteårsstudenter ved Northumbria er sikret bosted gjennom de studentboligene universitet tilbyr. De varierer i pris og fasiliteter, og det lønner seg derfor å gjøre dette tidlig slik at man får det man ønsker og har flere valgmuligheter.

Kontakte Mari Negård? mari-hei@live.no