Hawai’i Pacific University

Navn: Mari Kjuus Øverby

Alder: 20

Hvor studerer du?
Hawai'i Pacific University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Business

Dette er Mari sine opplevelser ved Hawai’i Pacific University:

Hverdagen min består av skole fra mandag til torsdag, og fri på fredager. Dette betyr langhelg hver helg, noe som slettes ikke er feil! Undervisningen foregår i klasserom med maks 30 elever, og minner litt om videregående i Norge. Professorene er greie, og man får muligheten til å bli godt kjent med dem. En av professorene mine inviterte til og med hele klassen hjem til seg på lunsj. Universitetet har et fint og frodig campus nede ved kaia, og det er flere koselige kafeer i nærområdet (spesielt rundt Kakaako) der man kan sitte og jobbe med skolearbeidet. Trikset er å gjøre unna så mye som mulig før helgen kommer, slik at man kan bruke helgen på å utforske øya.

Selv om øya er liten, er det mye morsomt man kan finne på. Enten det er å ta en stranddag og kose seg i sola, eller kanskje ta en tur til Waikiki beach og surfe? Det er også mange kule turer man kan gå på. Naturen på Hawaii er så vakker og annerledes, og jeg blir fortsatt satt ut over hvor grønt og flott det er. Det er fjell overalt, så toppturer er absolutt å anbefale, men man kan også finne veien til episke tidevannsbassenger og fossefall. Å snorkle på øya vil heller ikke skuffe, og er du heldig kan du møte på delfiner. Dette er nok det jeg liker best med livet her: det er alltid noe nytt og gøy man kan finne på!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Min plan var egentlig å ta en bachelorgrad i Business i Australia, men på grunn av situasjonen med Covid 19 var det dessverre ikke mulig å reise dit høsten 2021. Med et stort ønske om å reise utenlands foreslo veilederen min i SONOR at jeg kunne ta et semester på Hawaii der jeg fikk velge fag som jeg kunne få overført og godkjent ved universitetet i Australia senere. Så litt tilfeldig endte jeg opp på Hawaii og tar et semester her, noe jeg ikke angrer på i det hele tatt!

Dette må du få med deg!

  1. Utforsk øya! Mitt største tips er å komme seg ut av Honolulu og sjekke ut West side, North Shore og Kailua. Og forøvrig også de andre øyene rundt Oahu hvis du får muligheten til det. Vi tok en tur til Big Island i høst der vi fikk se vulkanen i utbrudd, noe som var VELDIG kult.
  2. Et lite mattips: Besøk Sunrise Shack på North Shore for verdens beste smoothie bowl. De har også flere food trucks med god mat som er verdt å sjekke ut.
  3. Jeg vil også anbefale og skaffe seg månedskort på by-syklene i Honolulu, for selv om man får busskort gjennom skolen, er det ofte mer effektivt å sykle.
  4. Som jeg skrev tidligere anbefaler jeg virkelig å gjøre skolearbeidet tidlig i uka så du kan finne på gøye ting i helgene.
  5. Et siste tips er å skaffe seg en bil, for det er nemlig ikke så lett å komme seg rundt på øya uten bil. Jeg kjøpte en rimelig bil sammen med 4 andre norske studenter, og på den måten ble det ikke så dyrt heller.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Mari Kjuus Øverby? marove@live.no

Les studentes blogg