James Cook University Singapore

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Mari Helene Aas

Alder: 24

Hvor studerer du?
James Cook University Singapore

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MBA - Master of Business Administration (studieperiode to av tre)

Dette er Mari Helene Aas sine opplevelser ved James Cook University Singapore:

De fleste elevene ved James Cook University er internasjonale, og man lærer derfor masse om andre mennesker og deres kulturer. Jeg syntes det gikk fint å få venner, men vil anbefale å bli med på noen av aktivitetene under orientation week.

Hver dag må man fingerscannes på campus, dette gjelder både for class attendence og campus attendence. Som internasjonal student er et av kravene å ha attendence på over 90%.

Ved JCUS tar man masteren på ett år, der man har trimester isteden for semester. Hvert trimester har man fire fag, der noen av dem er kjerne fag og noen er valgfag. I hvert fag har man fire timer med undervisning i uken, der fordelingen mellom forelesning og tutorial (mindre grupper der man jobber med oppgaver fra forelesningene) varierer.

Klassene er ikke så store som det jeg er vant med hjemme i Norge noe som gjør at man får tettere forhold til læreren og det er også lettere å stille spørsmål i klassen. Lærerne er veldig flinke og de er opptatte av at elevene skal gjøre det så bra som mulig.

I hvert fag har man flere vurderinger, så man må jobbe med alle fagene hele tiden, det fungerer ikke med skippertak her. Fagene er som oftest bygd opp slik at innlevering, prøver og fremføringer teller 50% og eksamen 50% av den endelige karakteren. Jeg syntes dette er en veldig bra løsning fordi man får jobbet med fagene hele tiden. I tillegg er det også veldig bra med tanke på at man som oftest har alle eksamenene på én uke og at det da kan være litt vanskelig å gjøre det like bra på alle sammen.

Det er ingen tvil om at det er intensivt å ta masteren på ett år, men det går fint dersom man klarer og strukturere tiden godt.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Når man skal søke utdanning i utlandet er det ofte en krevende og lang prosess. Hjelpen jeg fikk fra SONOR var helt fantastisk. De svarte fort på mail og det var aldri noe problem å ringe dem hvis det var noe jeg lurte på. SONOR var også de som hadde kontakt med skolen for meg i starten, de tok seg av søknadsprosessen min og sende alle dokumentene mine videre til skolen, dette var veldig hjelpsomt. Min kontaktperson var Kristin Hulsund Kvam, hun hjalp meg med absolutt alt jeg trengte og hun ringte til og med før jeg skulle dra bare for å høre om jeg var klar for å dra til Singapore. SONOR og Kristin kunne ikke gjort en bedre jobb, kjempe fornøyd.

Dette må du få med deg!

  • Sentosa island: Her er det utrolig mange kule Beach Clubs og strender. Alle strendene er offentlige så her kan man dra når man vil. På klubbene har de ofte minimum spend, men dette bruker man ofte fort opp i mat og drikke uansett. Tanjong Beach Club er en klar favoritt, her er også den beste stranden. På Sentosa har de også Universal Studios, Sea Aquarium, Adventure Waterpark, Zipline på 450 meter og en Cabel Car som går frem og tilbake til byen.
  • MacRitchie Reservoir park. Kjempe fin gåtur/løpetur hvis man vil ha frisk luft i ”Jungelen”. Her er det masse aper  og andre dyr som lever fritt. Apene er ikke redd for mennesker og man kan gå ganske nærme dem, men husk at dersom man mater de får man en stor bot. Det er forskjellige runder man kan gå/løpe, så man kan selv velge hvor lang og slitsom man ønsker at turen skal være. Den lengste runden er ca 14 km, her er det også en treetop walk som er veldig bra. Dette er den perfekte utflukten i helgene, men anbefaler og dra litt tidlig ettersom det er ganske varmt. Hvis man ikke har skole vil jeg også anbefale og gjøre det i en av ukedagene ettersom det er litt mindre folk der da. Hvis man ønsker en litt roligere tur så er den Botaniske Hage også veldig fin, spesielt orkidè hagen.
  • Marina Bay Sands: Når man er i Singapore er det nesten obligatorisk å dra hit. Fantastisk fin utsikt både inn mot byen og utover mot Gardens by the bay.  Gardens by the bay er også å anbefale, i Desember har de et stort julemarked med masse lysshow og små boder. Marina Bay Sands byr på masse bra restauranter/utesteder; SPAGO, LAVO og Cè La vi.
  • Singapore er veldig sentralt for reising til andre destinasjoner. Det er bare drøye timen med fly til Thailand, to timer til Bali, tre til Perth og fire til Maldivene. I tillegg til dette går det også ferjer som går til Bintan og Batam (ca 40 min), her er det kjempe fint hvis man liker å spille golf.
  • Orchard Road for shopping, her finner man alt fra dyre designerbutikker til Zara og HM.
  • Singapore har utrolig mange kule rooftops; Lantern, Smoke & Mirrors, Southbridge, Kinki, Cé La Vi, Potato Head osv.  Perfekt dersom man ønsker å ta en drink før eller etter middag.
  • Golden Village Cinema: Kinoene i Singapore er veldig bra,  spesielt hvis man bestiller en Gold Class billett. Her er setene kjempe store, man får pledd og det er mat og alkoholservering.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

  •  Selv om det er veldig varmt i Singapore så er airconditionene ofte veldig kalde, derfor kan det ofte bli litt kjølig i klasserommene. Som oftest går det fint, men kan være smart og pakke med noen tynne gensere og bukser. Mange blir ofte forkjølet fordi det er så stor forskjell på temperaturen ute og inne.
  • Det er veldig mange regler og lover i Singapore, så det kan være smart og lese seg litt opp på det før man drar ned. De selger for eksempel ikke tyggis her, det er ikke lov med mat og drikke på t-banen og man kan få høye bøter for å gå på rødt lys eller kaste søppel. Les noen av disse reglene her.
  • Prisene i Singapore er som i Norge, til og med kanskje litt dyrere. Mat fra vanlig supermarkeder bestiller man ofte over nettet, så kommer de og leverer på døren. Les om dette her.