Lancaster University

Navn: Mari Aldridge Øverland

Alder: 24 år

Hvor studerer du?
Lancaster University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
MSc Management, er på tredje og siste semester.

Dette er Mari sine opplevelser ved Lancaster University:

Det var vanskelig å bestemme seg for hvilken skole jeg skulle velge da jeg hadde fått flere tilbud og det var flere hensyn å ta. Til slutt falt på Lancaster University Management School (LUMS), på bakgrunn av kvaliteten på undervisningen, den høye rankingen og ettersom jeg ble tilbudt et veldig generøst high-potential stipend.
Jeg viste at det ville bli tøft å ta en mastergrad på 12 mnd i et annet land, men nøyaktig hvor tøft det kom til å bli tror jeg det er vanskelig å virkelig forberede seg på. Arbeidsmengden og hva som forventes av en er milevis fra hva jeg opplevde under bachelorgraden. Uavhengig av hvor utfordrende, hektisk og intenst det har vært til tider angrer jeg ikke et sekund på valget om å ta en Master på LUMS ettersom det har vært en fantastisk utviklende og lærerik opplevelse!

Studiehverdagen min består av mye forelesninger, selvstudie og veldig mye gruppearbeid. LUMS har et svært internasjonalt miljø, noe som til tider kan være utfordrende når det gjelder gruppearbeid, men på samme tid utrolig givende. Det å diskutere, sparre og jobbe med ulike mennesker fra alle verdenshjørner har gjort at jeg tar med meg tilbake til Norge et nettverk fra hele verden, internasjonal kompetanse og nye øyne med et globalt perspektiv på alt fra kultur, politisk ideologi, historie og økonomi. Dette ser jeg på som utrolig verdifullt for fremtidige roller!
Skolen er campusbasert, noe som vil si at man ikke trenger å bevege seg bort fra campus med mindre man ønsker det selv. Det er flere matbutikker og restauranter, åtte barer, postkontor, cafeer, reisebyrå, iskremsjappe og generelt alt man trenger for å overleve. Det er også flere rimelige bostedsalternativer på campus, noe jeg har satt pris på ettersom det har vært veldig beleilig å ha så kort vei til universitet. Lancaster sentrum er ca. 10 minutter med bil fra skolen; et lite og hyggelig sentrum med det meste av det man skulle trenge. Offentlig transport går ofte fra ulike steder på campus, og det er relativt billig å komme seg rundt.

Skolens bibliotek er nyoppusset og kåret til det beste biblioteket i UK – noe som er veldig fortjent. Det er topp moderne med et stort utvalg av ulike arbeidsplasser, grupperom og flere soner; alt ettersom hvilket behov man har når man studerer.

Karriereteamet på LUMS har vunnet flere priser for det gode arbeidet de gjør, noe man merker fra dag én på skolen. Karriereteamet er veldig dedikert, og det er flere ansatte som er der kun for å hjelpe deg å få arbeid. De gjør alt fra å lese gjennom CVer og søknadsbrev,  til å gjennomføre øvelsesintervjuer, LinkedIn-kurs og booke foredrag og workshops med store arbeidsgivere. Jeg er helt sikker på at karriereteamet var en av grunnene til at jeg var så heldig å få flere gode jobbtilbud allerede tidlig i mastergraden.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

SONOR var veldig behjelpelige med å foreslå studier og studiesteder som passet til mine interesser. Ettersom søknadsprosessen for studier i UK skiller seg veldig ut fra søknadsprosessen i Norge, var SONOR behjelpelige med tips og triks for hvordan foreta denne. De var alltid tilgjengelige og svarte raskt på ulike spørsmål jeg hadde.

Dette må du få med deg!

1. Lancaster grenser til Lake District som i min mening har Englands flotteste natur, så noen turer hit er et must!

2. The Music Room og The Hall er to kjempekoselige cafeer som passer fint å sitte å jobbe på når man blir lei biblioteket (som forøvrig er kåret til Englands beste universitetsbibliotek).

3. Sjekk ut hvilke stipendordninger som kan være aktuelle for deg, da skolen har en stor pott å dele ut.

4. Restaurantene og barene her har veldig gode priser, og flere av dem har studentrabatter og ofte ulike tilbud som off-peak-tilbud, early-bird, happy hour eller studentrabatter.

5. Blir man lei av å bo i en relativt liten by så er Manchester bare en lite time unna! 🙂

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Ettersom Lancaster er en relativt liten by, så er det verdt å tenke litt over om dette er noe som passer deg før du reiser. Det at byen er såpass liten er på både godt og vondt. Det er mer enn nok å gjøre her i henhold til studentgrupper på campus, sports- og treningstilbud samt at det er et godt utvalg av ulike klubber, barer og restauranter – men den urbane storbyfølelsen vil man ikke få i Lancaster. Dette har forsåvidt personlig passet meg bra ettersom jeg har hatt så utrolig mye å gjøre på studiet, så jeg har kunnet fokusere veldig på dette uten for mange distraksjoner. Mat, bosted, trening og transport ligger også økonomisk sett på et mye lavere nivå enn i storbyene. I tillegg så er Manchester bare en liten time unna, Liverpool ca. to timer og London og Edinburgh ca. 4 timer så det er storbyer i umiddelbar nærhet om man skulle trenge litt urbane impulser i ny og ne!

Og sist men absolutt ikke minst: Invester i en god paraply og vær forberedt på mye regn! 🙂

Kontakte Mari Aldridge Øverland? https://www.linkedin.com/in/mari-aldridge-overland/