University of Melbourne

Navn: Maiken Strømgren Skogstad

Alder: 23

Hvor studerer du?
University of Melbourne

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Design med arkitektur som hovedfag. Starter på 2. året i februar 2019.

Dette er Maiken sine opplevelser ved University of Melbourne:

En hverdag som student ved University of Melbourne er veldig variert. Man må velge fag og registrere seg i de forskjellige klassene selv, og universitetet har flere forskjellige læringsmetoder de benytter seg av. Hvert eneste fag har minimum én forelesning og én ´tutorial’. En forelesning fungerer som ved norske universitet med et fullsatt auditorium med en professor som går igjennom materialet. En tutorial er en mindre klasse med i gjennomsnitt 15 elever og en lærer, der man går mer i dybden på stoffet, stiller spørsmål, snakker med medstudenter og presenterer arbeidet sitt. Noen fag vil også ha ’workshops’ eller ’studios’, noe som er veldig typisk for kreative fag, der man lærer å bruke forskjellig programvare eller fremgangsmetoder for de ulike innleveringene. Noe som er viktig å huske på er at du må bruke de ressursene du har tilgjengelig. Spør læreren din om det er noe du lurer på, sett opp privat veiledning om du ønsker, ta kontakt om du trenger hjelp med å skrive ’essays’ eller om det generelt sett er noe du trenger ekstra oppfølgning på. Ikke vær redd for å spørre!

Som student ved UniMelb får man sette opp sin egen timeplan. Man må registrere seg inn i de forskjellige klassene på egenhånd, noe som betyr at man kan legge til rette for om man vil spre de forskjellige klassene og forelesningene utover uken eller ha to-tre lange dager på universitetet i uken. Når man ikke har obligatorisk oppmøte på forelesninger eller tutorials, sitter de fleste og jobber ved de utallige bibliotekene som finnes på campus. Det er også mye sosialt som skjer flere dager i uken: Noen ganger kommer det valper som man kan få møte og kose med, andre dager har de forskjellige klubbene arrangementer og gir ut gratis mat, spiller musikk eller arrangerer leker og aktiviteter. Det er alltid noe å finne på i verdens beste by som er Melbourne!

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen jeg fikk fra SONOR gikk over all forventning. Jeg ble tildelt en personlig veileder som var helt fantastisk. Alle spørsmål ble hurtig besvart og jeg fikk veldig god hjelp med søknadsprosessen og alt av oppfølgning. Før jeg kontaktet Sonor var det flere ganger jeg trodde jeg måtte gi opp drømmen om å studere i utlandet fordi jeg rett og slett ikke skjønte hvordan jeg skulle søke, om jeg i det hele tatt kunne komme inn på et universitet og om utdanningen ville bli godkjent i Norge. Alt dette fikk jeg svar på og søknaden ble sendt inn i rekordfart. Alt takket være SONOR som gjorde det hele til en ekstremt lettvint og spennende prosess.

Dette må du få med deg!

  1. På skolen kryr det av coffee shops, blomsterenger, små parker, fantastisk arkitektur og et yrende studentliv. Ikke glem å utforske campus og alle de fantastiske bygningene, som for eksempel Old Quad som konstant blir sammenlignet med Hogwarts fra Harry Potter.
  2. Sett av en helg til å ta en skikkelig festlig roadtrip med gode venner. Kjør fra Melbourne langs Great Ocean Road til Twelve Apostles og vær skikkelige turister for en dag. Eventuelt dra til den nydelige nasjonalparken Grampians og overnatte i Halls Gap: Der får du se en nydelig soloppgang, ville kenguruer og nydelige fossefall.
  3. Søndager er fine dager til å slappe av så mye som mulig og nyte storbylivet. Da yrer det i alle byens parker med musikk og god stemning, i tillegg til at det også er nydelig å være på strandkanten i St. Kilda, ved ’Yarra River’ som renner idyllisk gjennom byen eller ved Melbournes mange ’rooftop’ barer.
  4. Alle som studerer i Melbourne bør få med seg en cricket match. Kjøp en burger og en øl, og slå deg ned og prøv å forstå hva sporten går ut på. Det er veldig forvirrende og fascinerende på samme tid!
  5. Utekino i Royal Botanical Gardens. Der selger de fantastisk mat i ’foodtrucks’ og viser film på storskjerm med utsikt over byen i bakgrunnen. Kom tidlig for best plass, og husk vin, puter og pledd!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

  1. Vær forberedt på at det er mye selvstudie og at man må være ekstremt disiplinert og selvstendig. Det er mye man må jobbe med på egenhånd, men det finnes alltid andre studenter i samme posisjon som man kan ta kontakt og samarbeide med.
  2. Ta med varme klær. I motsetning til det vi nordmenn tror, så er ikke Australia varmt hele året, spesielt ikke i sørlige Melbourne. Ta heller med en tykk jakke fra Norge så slipper du å løpe byen rundt etter varme klær og bruke unødvendige penger.
  3. Finn ut hvordan du ønsker å bo før du drar nedover. Mange bor på campus eller i en ’student village’. Å bo slik er en ypperlig måte å bli kjent med nye folk og få venner på, men det er mye dyrere enn å for eksempel bo i kollektiv. Det kan derfor være lurt å bo slik i enten et semester eller første året. Det er også mange som flytter nedover og bor på hostell eller hotell de første to ukene mens de leter etter rom i kollektiv eller leilighet, noe som er mye billigere men man må oppsøke sosiale aktiviteter mye mer på egen hånd.

Kontakte Maiken Strømgren Skogstad? maikenskogstad@hotmail.com eller Instagram @maikenskogstad