Leeds Beckett University

Navn: Andreas Bakker

Alder: 20

Hvor studerer du?
Leeds Beckett University, Leeds

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
September 2019 (2. Termin nå)

Dette er Andreas Nagy sine opplevelser ved Leeds Beckett University:

Hvordan er en normal hverdag for deg?: Jeg har nok en helt normal studiehverdag som mange andre studenter. Jeg går til forelesninger/seminarer, leser i anbefalte studiebøker og artikler, trener og er med venner.

Hvordan er undervisningen?: I første termin hadde jeg tre moduler/fag. Det var lagt opp til at jeg hadde 1 time forelesning i hver, og 2 timer seminar. Jeg var litt ny til hele universitetssystemet så jeg blandet ofte mellom forelesning og seminar, men for dere som lurer så er forelesning en time hvor man sitter i et stort auditorium med en foreleser som snakker om ukens tema. Seminar er som en workshop, der man er i mindre klasser og jobber med oppgaver for å forstå ukas tema mer i praksis. Lærerne mine er veldig flinke og hyggelige.

Hva gjør du mellom forelesningene?: Vi hadde alle forelesningene etter hverandre samme dag, så hadde ikke så mye tid mellom timene. Det var nok bare å ta frem en ny side av skriveboka, og snakke litt med sidekameraten før man fokuserte på neste time.

Benytter du deg av ressursene?: Jeg har benyttet meg mye av både de akademiske og de sosiale ressursene på skolen. Biblioteket er stort og er et bra samlepunkt når man skal øve til presentasjoner. Det er også mange muligheter for å bli med i «societies» for å være sosial og møte nye folk. Siden skolen min er utrolig idrettsfokusert, så finnes det masse av idrettslag man kan bli en del av. Jeg er med i håndballgruppen for både Leeds Beckett og University of Leeds, og jeg trener amerikansk fotball 1 gang i uka med det amerikanske fotballaget på campus. De internasjonale studentene fra Leeds Beckett + noen nordmenn og meg har også laget et 7v7 fotballag, som spiller mot andre lag fra skolen hver onsdag. Men hvis man ikke er interessert i noe av dette, så finnes det mange andre «societies» man kan bli en del av.

Vanskelig å studere på engelsk?: Engelsken har ikke vært et stort problem når det kommer til studiesammenheng, men kanskje mer i den sosiale sammenhengen. Det er vanskelig å føle at man ikke kan utrykke seg på samme måte som man helst ville gjort på norsk, fordi engelsken ikke er like god som norsken. Jeg føler også av og til at jeg ikke er helt med på referansene de har eller «banteren» deres, noe som er kjedelig. Jeg kom til Leeds alene, og på kurset mitt (250 studenter) så er det 3 internasjonale studenter, og ingen nordmenn på campus (20 min nord for Leeds) så det ble litt vanskeligere å tilpasse seg enn det jeg trodde. Men dette er heldigvis ting som kommer med tid, så jeg er ikke bekymret.

Annerledes studiesystem?: De er veldig fokuserte på at vi skal bli selvstendige i vår læremetode. De anbefaler oss ting til å lese, men vi må også finne ting for oss selv som er relevant for hva vi holder på med. Jeg har bare erfaring fra videregående, og ikke universitet i Norge, så jeg er litt usikker på forskjellen mellom universitetene. Men de har gjort det veldig klart at man skal være selvstendig. En annen viktig ting er hvordan man siterer og referer et arbeid. Dette er tydeligvis veldig viktig, fordi jeg hører det nesten hver dag fra lærerne mine. Vi har eksamener i januar og ikke desember. En ting som er veldig annerledes er antall uker ferie. Til sommeren så har jeg ferie fra midten av mai til starten av oktober, men skolen gjør det opp for seg med å ha veldig intensive skoleuker.

Fra skolen: Bli med i en «society», da får du masse venner og de inviterer deg på veldig mye. Alle elevene fra skolen har fri på onsdager, så det skjer ofte ting da.

Severdigheter: Leeds United! De rykker opp (forhåpentligvis), så da blir det mye bra matcher. Leeds har også store kjøpesentere og kule utesteder.

Ting å ha med: Paraply!

Andre ting: Hvis du reiser mye med tog, bør du kjøpe railcard (sparer 1/3).

Sosiale medier: andreasnagyy på instagram

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg fikk veldig god hjelp fra SONOR, og spesielt Thomas Horvath Svendsen. Uten hjelpen hans hadde jeg ikke vært her i dag, så er utrolig takknemlig for det. 5 av 5. Da jeg snakket med Thomas om hva målene mine var og hva jeg ønsket å gjøre klarte han å snevre det inn til at det stod mellom 3 skoler. University of Salford, Lougbourugh University og Leeds Beckett. Etter det, så ringte jeg til tidligere norske alumni og høyskolen i Molde, for å forstå litt mer. Valget havnet tilslutt på Leeds fordi de var mer businessorientert, noe som passet meg best. Skolen er også en av de bedre når det kommer til idrettsutdannelse i UK, og har høye mål for å bli en av de beste institusjonene i Europa. De har også fantastiske treningsfasiliteter og akademiske fasiliteter.

Dette må du få med deg!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Andreas Bakker? andy.fotball@live.no