University of Warwick

Navn: Lea Benedicte de Borba Waage

Hvor studerer du?
Jeg studerer på University of Warwick som ligger i regionen West Midlands i Storbritannia, ca. 15 min busstur fra byen Coventry og ca. 30-40 min kjøretur til Birmingham – Storbritannias nest største by!

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en bachelor i `Politics, International Studies and Hispanic Studies´. Startet høsten 2019 og ble nettopp ferdig andre semesteret i mitt første studieår.

Dette er Lea Benedicte de Borba Waage sine opplevelser ved University of Warwick:

Først må jeg få frem at en grad fra Warwick kan åpne opp for flotte muligheter videre i karrieren og livet! Universitet er med i The Russell Group, er et høyt rangert universitet i Storbritannia og er relativt kjent internasjonalt. For eksempel ble fakultetet for `Politics and International Studies´ på Warwick rangert som nr. én i Storbritannia av The Times og Sunday Times Good University Guide 2020!

Å studere på Warwick er utrolig lærerikt og kjempe gøy! Studiet mitt består av fem emner som jeg startet med i første semester og som avsluttes med eksamener i tredje og siste semesteret. I de  politiske emnene blir det gjennomgått ulike tema hver uke. Dette kan være alt fra politisk realisme til menneskerettigheter. Hvert emne/tema består av én forelesning og et seminar. I forelesningene sitter studentene og hører på foreleserne, mens seminarene består av små grupper med studenter (7-15 studenter i hver gruppe). Her har man har mulighet til å diskutere med medstudenter og stille spørsmål. Personlig synes jeg seminarene på Warwick er veldig lærerik men samtidig litt krevende på en positiv måte! Seminarlederne vil alltid prøve å utfordre studentene men man lærer utrolig mye! I de politiske emnene benytter vi ikke pensumbøker. Foreleserne publiserer hver uke `Readings´ og ulike artikler som man må lese og studere før seminarene. I tillegg er det en del fokus på essayskriving og presentasjoner.  I Språkstudiene har alle studentene et kulturelt emne (lik oppbygning som de politiske emnene), et språkligemne (består av små klasser som har fem timer språk i uken og har også en del prøver og presentasjoner), og tilslutt et emne med fokus på `Study and Language skills´ ( altså hvordan man skriver essays og metoder for å lære språk). Hver `term´ er 10 uker og uke 6 er alltid `Reading week` – som er en uke uten seminarer og forelesninger.  Vil også nevne at for politikk teller eksamen 60% av karakteren og essayene 40%, mens for språkfag teller eksamen 50% og prøver, parentasjoner etc. teller 50%. Husk: Førsteåret teller ikke! Det viktigste er å bestå, for karakterene har uansett ingenting å si dette året.

Studentene på `Social Sciences´ har nokså lite timer i ukene, men man må bruke mye tid på selvstendig lesning. Presset er litt høyt og det er mye som blir gjennomgått på 10 uker, så det er viktig å gjøre de ukentlige lesningene for å ikke falle bakpå! Det må også nevnes at alle studentene har en `personal tutor´ som skal hjelpe studentene! I tillegg har foreleserne og seminarlederne `Office Hours´. Her kan man spørre om det er noe uklart. I tillegg er det alltid mulig å kontakte de på mail! Jeg synes denne oppfølgingen er utrolig bra! Det er alltid noen som besvarer spørsmål eller hjelper til med kun det minste problemet!

En skoledag for meg består av noen seminarer og forelesninger. Enkelte dager har jeg flere skoletimer, mens andre dager har jeg færre. På onsdager har jeg ”fri”. Mellom seminarene og forelesningene bruker jeg flere timer på biblioteket og på `learning grid´. Jeg studerer også en del med venner. Utover dette er jeg en del på treningssenteret på campus.  Sportsanleggene, treningssenteret og svømmebassenget finner du på `Sports Hub´ som er av topp klasse og åpnet dørene for første gang våren 2019! Er også sosial hver dag! Drar en del ut med venner og er med i flere Societies! `Student Union´ på Warwick er et av de største i UK og har 300 foreninger og sportsklubber! Det er absolutt noe for alle her J

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Takk gud for at SONOR eksiterer! Er utrolig glad for all hjelpen jeg fikk! Veilederen min Kristin Hulsund Kvam besvarte alle spørsmålene mine så stresset aldri med søknadsprosessen når jeg viste jeg fikk så god hjelp. I tillegg har SONOR en utrolig bra guide som forteller hvordan man søker på UCAS. Er også veldig fornøyd med informasjonsmøtene! Fikk alltid verdifull informasjonen og alle spørsmålene ble besvart! Synes også det er utrolig hyggelig at SONOR forsetter å spørre hvordan det går selv etter man har flyttet utenlands og har startet med studiene! Vil  absolutt anbefale SONOR!

Informasjonsmøtene de holdte var til stor hjelp!

Dette må du få med deg!

  • Bli med på Fresher Week! Her møter du medstudenter, blir kjent med universitetet og får informasjon om alt du kan melde deg på! Flere jeg møtte i løpet av denne uken har jeg fortsatt god kontakt med!
  • Ha med paraply! Ja, det kan begynne å regne (heftig!) når du minst forventer det!
  • Bli med i foreninger og/eller sportsklubber!
  • Prøv å vær muntlig aktiv i undervisningen fra første uke! Man lærer så mye av det! Husker det oppsto noen språklige misforståelser på seminarene de første ukene! Måtte bare ta det med et smil og fortsette å ”kjøre på” J
  • Prøv å reis litt rundt! Man kan noen ganger bli litt sliten av å oppholde seg på campus hele tiden. Det er ikke store avstander i UK og lett å komme seg rundt. Har selv flere ganger dratt til Royal Leamington Spa, Coventry, Warwick og Birmingham. Disse plassene ligger forholdsvis nærme campus! Kan også anbefale andre byer som York, Leeds og London!
  • Dra til restaurantene, barene og ”nattklubben” på campus! Alltids god stemning og det arrangeres flere eventer ukentlig!

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Jeg skulle gjerne ha visst at man må jobbe veldig selvstendig på politikkstudie! De fleste andre studier her på Warwick har flere obligatoriske gruppeprosjekter, men studentene som studerer politikk har ikke gruppearbeid. Personlig er jeg stor fan av gruppeprosjekter, men drar likevel noen ganger ut (café, spiser lunsj etc.) med medstudenter etter seminarene og diskuterer det vi har gjennomgått!

Må også nevne at det å studere og skrive essays på engelsk ble en liten overgang for meg! Må noen ganger lese PhD-artikler (veldig akademisk språk!) og diskutere innholdet i seminarene.  Dette ble mye lettere i andre semesteret etter man har tilpasset seg systemet bedre! Å sosialisere på engelsk har aldri vært et problem! Bare å prate i vei 🙂

Kontakte Lea Benedicte de Borba Waage? lea.waage(a)gmail.com