La Trobe University

Denne profilen er mer enn 3 år gammel, og noe av informasjonen kan derfor være utdatert.

Navn: Kenneth Strømsem

Alder: 24

Hvor studerer du?
La Trobe University, Melbourne, Australia

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Bachelor of Archaeology Honours

Dette er Kenneth sine opplevelser ved La Trobe University:

Som honours student går mine studier ut på å skrive en thesis samt og ta noen få enkle fag. Dette semesteret startet med at jeg dro på en 10 dagers felt skole ute ved Ned’s Corner Australia på en arkeologisk utgraving.

Nå som feltskolen er overstått har jeg fått meg et eget laboratorium ved La Trobe University hvor jeg har tilgang til alt utstyr og ressurser jeg trenger for å gjøre de eksperimentene som er nødvendig for min thesis.

Da jeg gjorde min bachelor var ting litt annerledes ettersom at jeg måtte ta en del flere fag. Fagene var som regel lagt opp at du kunne velge selv når du ville ha timene dine så du kunne enten ta alle fagene på 1-2 dager eller velge kun og ha 1-3 timer hver dag i uken. Jeg personlig syntes det var best og ta alle timene mine på 2 dager slik at jeg kunne bruke resten av uken på å studere eller oppleve nye ting.

Bor man på college og man har 2 timer fri mellom forelesningene kan man raskt stikke hjem en tur og slappe av eller man kan gå til agoraen hvor man kan møte andre kjente og eventuelt kjøpe seg lunsj på en av de mange resturangene som er der.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Jeg føler jeg fikk utrolig bra hjelp fra SONOR. De var virkelig hjelpsomme med å få i gang søknaden min og svarte raskt på eventuelle spørsmål jeg hadde.

Dette må du få med deg!

  • Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne, men jeg skal prøve å nevne litt forskjellige ting som kan virke spennende for nye studenter som kommer til Melbourne!
  • Om man ønsker og se lokale dyr og natur, men ikke har midler til å reise langt kan jeg anbefale La Trobe Wildlife Sanctuary. Dette koster kun 1 AUD (omtrent 6 kr) for å komme inn og man har mulighet til å se flere typer Australske dyr som kenguruer, emuer og nebbdyr.
  • Melbournes uteliv er definitivt å anbefale. Drar man inn til byen ved Fitzroy finnes det mange forskjellige barer hvor de ofte har et forskjellig tema. Dette innebærer for eksempel barer som Croft Institute hvor man har hele baren lagt opp som et gammelt mentalsykehus.
  • St Kilda Beach er et utrolig flott sted og dra om man ønsker å bade om sommeren. Om du drar om høsten/våren er det mest sannsynlig ikke så travelt der. Da jeg først kom hit og varmen steg til 20 grader spurte jeg Australierne om de ville bli med på stranden. Da så de dumt på meg og lurte på om jeg var gal. Hvordan i alle dager kunne noen bade i en slik kulde?
  • Bor man på college og ønsker og shoppe er Northland shopping centre en liten busstur unna. Her har du tilgang på klær, møbler, parfymer, restauranter og kino. Om man ønsker en litt mer opplevelse i shoppingen så anbefaler jeg og ta turen ned til Queen Victoria Market hvor man kan finne mye rart.
  • Melbourne er også en by hvor det arrangeres masse forskjellige hendelser nesten hver uke så det er viktig og holde seg oppdatert på hva som foregår. Disse hendelsene kan variere fra alt mulig og passer alle interesser. Jeg personlig prøver å få med meg så mye av de lokale hendelsene om blir arrangert rundt om kring. Noen er bra og andre kan være litt kjedelige, men det er alltid spennende å prøve noe nytt.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Siden dette er andre gang jeg dro til Australia for å studere føler jeg at jeg allerede hadde den kunnskapen jeg ønsket. Om jeg tenker tilbake til første gang jeg reiste hit vil jeg si at jeg kanskje skulle ønske at jeg hadde litt mer kunnskap om hvordan få billigst reise nedover.

Kontakte Kenneth Strømsem? kennethspr@gmail.com