Berkeley College

Navn: Karine Sem

Alder: 20 år

Hvor studerer du?
Berkeley College i New York City

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg studerte et semester av Fashion Merchandising and Management

Dette er studentens opplevelser ved Berkeley College:

Skolen i New York kan ikke sammenlignes med dem vi har i Norge! I en pulserende by som New York er mulighetene og ressursene uendelige. Skolen oppfordrer til et internship, og det samme gjør jeg! Selv hadde jeg et internship hos stylist Erin Walsh, og aldri har jeg lært så mye og hatt det så gøy som jeg hadde i den tiden.

Det beste med skolen er at du kan sette opp din egen timeplan akkurat som du måtte ønske, ikke bare får du de fagene du aller helst vil ha, men du kan også sette opp timene for dagene slik at du får oppleve mest mulig. Jeg vil også legge til at lærerne var utrolig gode! De har allerede kunnskap og erfaring fra tidligere jobb i de områdene de underviser i. Dermed får du muligens et mer ekte innblikk i det området du studerer enn det kun en lærebok ville gi.  For eksempel så hadde min Visual Merchandise-lærer jobbet kreativt for selve Gucci i 15 år! Klassene er litt mindre enn hva vi er vant med, ofte 20-30 personer, men det er nødvendigvis ikke dårlig fordi du kan få en bedre kontakt med professoren og klassen.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Hjelpen fra SONOR var ubeskrivelig! De har en” pushende” hånd som leder deg til noen av de beste årene du vil ha. Ikke bare hjelper de deg med søknadsprosessen og å holde tidsfrister, men de svarer også på alle spørsmål du må ha om skole, bolig, eller overgangen fra et land til et annet, her er ingen spørsmål for dumme!

Dette må du få med deg!

Min topp fem-liste til New York:

  1. Top of the Rock; muligens en turistbombe, men også verdt et besøk. Ingenting er som utsikten over New York, og det havner soleklart på min liste over favorittsted i verden. Om du ikke ønsker å betale 400 kr for turen er det muligheter for å reise på rooftop-barer- og restauranter, og New York har utallige. The Roof og The James er to av mine favoritter.
  2. Morgentur i  Sohos gater. De har så mange fine bygninger og butikker, og det er noe med å være der alene på morgenen før byen virkelig står opp. For en ”Breakfast at Tiffany’s”-entusiast som meg selv, ta med en kaffe og croissant for å gjøre turen enda bedre. Croissantene fra ”Cafe Bari” like ved Soho har de beste jeg har smakt i New York.
  3. Central Park er en stor park som ligger midt på Manhattan. Lei en sykkel og ta lunsjen en fin vårdag i parken. Ikke bare er det mange gressletter å sitte på, men du kan også ta karusellturer, besøke en dyrehage og se på utallige baseballkamper i en og samme park. Om du skulle ha litt hjemlengsel til norsk natur ville jeg tatt en tur til Central Park, det er nesten like bra, om ikke bedre!
  4. Dra på MET-museet. Om du tenker at alle museum er kjedelige tar du feil! MET-museet er utrolig stort og inneholder så mye fint og forskjellig kunst og historie. Her kan du tilbringe flere dager om du vil. Om du hater museum, er MET likevel en utrolig fin bygning å få med seg,
  5. Ingenting er mer amerikansk enn en New Yorker på et idrettsarrangement. Dra på baseball med Yankees, ishockey med The Rangers eller basketballkamp med Knicks. Du trenger ikke å være en megafan, men ta deg en øl og en pose peanøtter, og stemningen vil være uslåelig.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Mine beste tips før du reiser til skolen er å være utadvendt, ta initiativ og gå ut av komfortsonen! New York er et sted med mange muligheter, men det er også mange om kampen om mulighetene. Det jeg oppdaget da jeg flyttet hit er at amerikanere har stor respekt for skandinavere, vi er ofte flinke og jobber hardt. Mitt beste råd er å bli kjent med andre og søke på jobber og internships, fordi de gjerne vil møte deg. Om du gjør det bra vil det føre til utrolig gode kontakter for fremtiden, om ikke bestevenner.

Kontakte Karine Sem? Karine98@live.no; Jeg har dessverre ingen blogg, men legger alltid ut mange New York-bilder på min instagram: Karinesem