James Cook University

Navn: Kaja Lønne Fjærtoft

Alder: 21

Hvor studerer du?
James Cook University, Cairns.

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg studerer en Bachelor of Science (Zoology & Ecology), og har fullført 2/3 år.

Dette er Kaja sine opplevelser ved James Cook University:

JCU Cairns er et lite campus med nydelig naturomgivelser. Forelesningsrommene vi bruker på mitt studie er relativt små, som betyr god kontakt med foreleseren og andre studenter. I tillegg til forelesninger har vært fag som oftest «tutorials» eller «practicals». I biologi fagene mine betyr dette ofte feltarbeid enten i form av en felttur til regnskogen eller revet, eller labratoriearbeid i en av de tre labratoriene på universitetet. I andre fag er det ofte klassen delt opp i små diskusjonsgrupper der man går igjennom oppgaver som skal skrives eller diskuterer aktuelle saker knyttet til faget.

Det beste med å bo i Far North Queensland er at du har to verdensfredet områder på dørstokken, «Daintree Rainforest» og «The Great Barrier Reef». I kombinasjon med 300 solskinnsdager er det millioner av ting du kan gjøre på fritiden. I løpet av tiden min her har tatt dykkersertikatet, gått på «spotlighting» i regnskogen, sett Cassorwaries, nebbdyr og kenguruer, holdt en koala og vært på krokkodillecruise. En av de beste tingene jeg gjør på fritiden er å jobbe som frivillig på forskingsakvariet på skolen. Der har jeg mulighet til å jobbe med verdensledene forskere på hai, maneter og giftige dyr, og hjelpe dem med forskjellige prosjekter de holder på med. Min hovedoppgave er å veie, måle og mate haibabyer!

JCU Cairns har også mange forskjellige klubber og sportslag man kan være med på. Det varierer fra alt mellom fekting, lacross og basketball. Selv spiller jeg på fotballaget og trives godt med det. Australerer er et av de vennligste menneskene jeg har møtt i mitt liv. En av favorittaktivitetene til Australerne er «barbeques on the beach», som er enkelt å organisere siden det er gratis BBQ på alle strenden ved universitetet og det tar cirka 10 minutter med bus å komme seg til nærmeste strand.

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Da jeg først bestemte meg for å søke på universitet i Australia tok jeg kontakt med Sonor. Jeg fikk ummiddelbart hjelp fra en av deres ansatte og var raskt i gang med søknaden. Sonor var kjempeflinke til å svare på mail og umiddelbart hjelpe med å svare på alle spørsmålene jeg hadde samme var de var. Jeg fikk som oftest svar samme dag jeg hadde sendt mail, og i løpet av rundt en månde hadde jeg fått opptak til JCU.

Dette må du få med deg!

  1. Orientation week på begynnelsen av semesteret. Kjempekjekt med masse aktiviteter for nye studenter slik at du raskt får deg venner. http://www.jcu.edu.au/student/enrolment/JCUDEV_007128.html
  2. Dykke på Great Barrier Reef. En «must-do» når man bor så nært et av verdens fineste korallrev. Hvis du er her i Juni/July er det også mulighet til å se knølhvaler og vågehvaler som migrerer opp kysten. http://www.greatbarrierreef.org/tourism_diving.php
  3. Cape Tribulation. En av de fineste strendene i området. Omtrent 2 timer med bil fra Cairns, med fantastisk regnskog som strekker seg helt ned til stranden. Ligger også rett med Daintree river der det er mange ville krokodiller. http://www.capetribulation.com.au/ 
  4. Søndagsmarked i Port Douglas. Hver søndag i Port Douglas (cirka 40 minutes fra Cairns) er det et lite market der lokale kunstnere og bønder har små boder der det blir solgt alt mellom klær, smykker osv. til lokal mat som mango og kokosnøtter.
  5. James Cook University Open Day: En årlig tradisjon på JCU der alle fakultetene viser frem det beste ved fakultete. En av hovedattraksjonene er James Cook Univeristy Research Aquarium der du kan se en stor variasjon av marint liv, og møte verdensledene marine forskere.

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Kontakte Kaja Lønne Fjærtoft? klonfj@yahoo.no