Griffith University

Navn: June Eggebø

Alder: 23 år

Hvor studerer du?
Griffith University

Hvilken grad studerer du og hvor langt er du kommet?
Jeg tar en 3-åring bachelorutdannelse i science (forskning) med hovedemne i marinbiologi, og har fullført første trimester.

Dette er June sine opplevelser ved Griffith University:

Jeg tar en 3-åring bachelorutdannelse i science (forskning) med hovedemne i marinbiologi ved Griffiths Gold Coast-campus. Et studieår ved Griffith har tre trimestre, som betyr at man går 3 måneder på skole med forelesninger, og har eksamener i slutten av trimesteret før neste begynner. Mitt studie har bare to trimestre i året. Så lenge jeg står i alle mine eksamener for første og andre trimester, trenger jeg ikke å ta det siste trimesteret som betyr 4 måneders ferie. Jeg har nå fullført første trimester med gode resultater fra eksamen, og hatt to uker ferie mellom trimestrene.

Med min utdannelse har jeg lange skoledager første året. Jeg har hatt fire fag: Biologi, Kjemi, Bærekraftig utvikling og Matematikk (første trimester). Jeg har forelesninger hver dag mandag til fredag. Som oftest har jeg vært på skolen fra kl 09 om morgenen til kl 16 – 18 på kvelden.  Jeg har 40 timer med forelesninger, gjennomgang av forelesninger, datalab og labtimer. Griffith University har anbefalt alle studenter å bruke minimum 5 timer i hvert fag hver uke, slik at mine uker består av minimum 60 timers studietid.

Vi har mye ekstra hjelp tilgjengelig, blant annet noe som kalles PASS-class. Dette er 1-3 timer i uken hvor de som sliter med faget, eller ønsker høyere karakterer møter. Jeg har hatt disse timene i biologi, matte og kjemi. Jeg har møtt opp i alle ekstra timene jeg har hatt mulighet til. De har vært utrolig hjelpsomme!
Som internasjonal student har vi et eget kontor hvor vi kan få rådgivning både om skolen og privat om vi har noe vi sliter med. Vi har utrolig mange hjelpemidler gjennom biblioteket på skolen. Her hjelper de oss med å skrive lange essays, kildehenvisning, og diverse.’

Mellom forelesningene har jeg ofte lunsj med medstudenter ved skolens mange kafeer og ferskvareavdelinger. Når jeg har lange pauser mellom forelesningene mine pleier jeg å se gjennom hva vi har gått igjennom tidligere den dagen, eller lese gjennom pensum for neste forelesning.

Griffith University på Gold Coast har utrolig dyktige og entusiastiske professorer. Fagene er krevende, men interessante. I de fleste fagene har vi 3-4 timer med forelesninger i uken, og gjennomgang av pensum for uken 1-2 timer i uken, og i 3 av fagene har jeg også 3-timers lab eller datalab. Hver uke har vi en quiz i ett eller flere av fagene. Første trimester hadde jeg også fire større essayinnleveringer. I begynnelsen var det utrolig vanskelig å venne seg til å skrive faglig korrekt engelsk. Jeg har blitt mye bedre, men det tar tid å forbedre seg ved skriveoppgaver på et annet språk enn mitt morsmål.

 

Hvordan opplevde du hjelpen fra oss her i SONOR?

Kamilla Stølen fra SONOR Bergen har vært mye mer enn hjelpsom. Det tok meg lang tid å finne riktig organisasjon for å hjelpe meg med å undersøke og finne informasjon om skole og studier i utlandet. Kamilla har hjulpet meg med alle spørsmål jeg har hatt og har alltid sendt ekstra informasjon og anbefalinger om alternativer. Hun har vært til stor hjelp gjennom hele min søknadsprosess, og har kontaktet meg jevnlig for å høre hvordan studenterfaringen min har vært. Kamilla har også hjulpet meg med å gi meg informasjon om reiseforsikring, studielån fra Lånekassen, og annet relatert til livet som norsk student i Australia. Hvis noen kan bli nominert for en pris eller premie for best ansatte ved SONOR vil jeg gjerne nominere Kamilla Stølen.

Tusen hjertelig takk for all hjelp Kamilla! Jeg elsker studiet mitt, skolen min, Gold Coast og livet som student i Australia.

Dette må du få med deg!

 

Er det noe du skulle ønske at du visste før du reiste til skolen?

Hvis du skal ta fag ved universitet som du har lite erfaring med anbefaler jeg sterkt at du forbereder deg. Jeg tok ett år ved SONANS Bergen for å forberede meg til biologi og avansert matte. Jeg tok ikke kjemi dette året, og det angrer jeg på. Jeg hadde ikke kjemi på videregående fra før. Griffith University hadde lagt opp til et førstudium i kjemi, før forelesningene begynte. Jeg fikk for sen informasjon om dette slik at jeg ikke fikk muligheten til å møte opp. Kjemi har vært vanskelig, og er ikke akkurat mitt favorittfag. Men jeg fikk likevel karakteren 4 i faget ved slutten av trimestret.

Planlegg tidlig. Jeg kom til Australia i november 2016 og begynte mitt første trimester i februar 2017. På denne tiden hadde jeg god tid til å finne leilighet, ordne med møbler, bli kjent med nærområdet, få meg deltidsjobb og forberede meg til skolestart.

Jeg skulle ønske at det vært mulighet for SONOR å gi informasjon om fagene som venter studentene, selv om det hovedsakelig er skolen som gir ut denne informasjonen. Om jeg hadde visst tidlig hvilke fag som ventet meg første trimester hadde jeg nok vært litt mer mindre stresset de første månedene.

De fleste internasjonale studenter ved universitetet har australsk helseforsikring. Jeg fikk beskjed av legen at jeg skulle ta vare på alle helsekvitteringer slik at jeg kan kreve penger tilbake. Jeg skulle ønske at jeg fikk mer informasjon om helseforsikring, hva som er dekket, hva som ikke er dekket, og hvordan jeg eventuelt kan kreve noe tilbake.

Kontakte June Eggebø? Juneeggebo@live.no

Les studentes blogg